В циганската махала на Кюстендил правели незаконно кюфтета

  • 07 април 2016 18:36

  • 2859
  • 0
В циганската махала на Кюстендил правели незаконно кюфтета
© Getty Images/Guliver

Областна дирекция по безопасност на храните в Кюстендил бракува 422 килограма храни и суровини в нерегистрирано производствено предприятие за месни заготовки. Инспекцията е проведена в кюстендилския квартал „Изток", съвместно с представители на Районното полицейско управление в Кюстендил.

В помещение към жилищна сграда е установено монтирано технологично оборудване за производство на месни заготовки. В обекта са констатирани общо 422 килограма храни, от които близо 73 килограма готови и етикетирани месни заготовки, над 46 килограма карантия, 41 килограма говеждо месо, 110 килограма свинско месо и 40 килограма сланина без етикети и маркировка. Всички налични храни и суровини от животински произход са насочени за унищожаване в екарисаж.

От три търговски обекта са изтеглени и бракувани 21 килограма месни заготовки - карначе, кюфте, кебапче, кайма и наденица за скара. Поради съмнение за нерегламентирано клане на животни се извършва проверка и в животновъден обект на нарушителя.

По информация на Дарик незаконното предприятие работи от около седмица, като продукцията е пласирана само на територията на ромския квартал. Открити са тарелки, фолио, подправки, месомелачка и друго оборудване.

Актът за собственика на фирмата ще бъде от 2000 - 4500 лв.

Константин Тодоров
2859 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини