Калоян Паргов: Поведението на ПГ на АБВ ще е тест за обединение вляво

  • 16 май 2016 14:19

  • 1480
  • 0
Калоян Паргов: Поведението на ПГ на АБВ ще е тест за обединение вляво
© Булфото

Присъствието на представител на БСП на конгреса на АБВ, от една страна, е уважена покана, от друга – отбелязване на положителния факт, че партията напусна правителството.

Това каза в интервю за БНР Калоян Паргов, председател на градската организация на БСП в София. В неделя той присъства на конгреса на АБВ. По думите му бившият президент и настоящ председател на АБВ Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в има амбицията да вземе активно и водещо участие в предстоящите президентски избори. "Профилът на следващия президент не бива да се налага авторитарно и едностранно. Нещо, което звучи притеснително след вчерашния конгрес на АБВ. По-скоро трябва да се търси онази надпартийна фигура, която да обединява, да е равно отдалечена и да е изпълнена със съдържание", категоричен е Паргов.

Той каза, че през следващите месеци внимателно ще наблюдават поведението на депутатите на АБВ. "Тест за обединение вляво ще бъде поведението на парламентарната група на АБВ от тук нататък. Защото в това ще разчетем сигналите дали това излизане не беше едно показно излизане, а в същото време да продължат по стария начин, както го правят колегите от Реформаторския блок", разкри Паргов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1480 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини