Калфин: Не виждам повод ГЕРБ да сезира Конституционния съд за Първанов (снимки)

  • 15 май 2016 14:46

  • 8143
  • 6
Калфин: Не виждам повод ГЕРБ да сезира Конституционния съд за Първанов (снимки)
©

Не виждам повод ГЕРБ да сезира Конституционния съд за такива въпроси. Това каза заместник-председателят на АБВ Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска, в отговор на въпрос дали Георги Първанов е очаквал Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г да сезира Конституционния съд за това дали може да бъде трети президент.

„Има начини, по които може да се сезира Конституционния съд и от група депутати, и от различни други институции. Това може да стане, ако кандидатурата на Георги Първанов е тази, която ще бъде обсъждана“, каза Калфин. На въпрос дали ще търси парламентарни стъпки за промяна в Конституцията за президентска република, Калфин посочи, че АБВ по принцип има много ясни виждания за Конституция и увеличаване на президентските правомощия.

„Не бих го нарекъл президентска република. Става въпрос за различни правомощия, свързани с правото на вето, с правото на свикване на референдуми. Това са наши идеи от много време. Те не променят характера на парламентарната република“, каза още Калфин.

„Президентските избори са следващата битка. Иначе, целта на АБВ е да бъде траен и надявам се значим фактор в политиката, което значи да присъства във всички органи на управлението“, посочи заместник-председателят на АБВ.

По думите му,п резидентските избори са достатъчно важни. „Тук ние не обсъждаме кандидатури и няма как да излезе кандидатура. Смисълът на тази конференция и посланието от нея е доста по-различно. Кандидатурите не е редно и ние да ги предпоставяме особено, тогава, когато работим с партньори“, добави той.

По думите му, няма формален процес на номинации, който да върви. „Нито предстои на конференцията да приемем кандидат, нито сега е момента. Още повече, ако говорим за съвместни действия с други политически сили, най-малкото редно е да се обсъдят различни варианти, а не ние да предпоставим нашия избор“, добави Калфин. Заместник-председателят на АБВ посочи още, че партията ще търси по-широко съгласие и тогава ще се говори за кандидатури.

Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска изрази радостта си факта, че председателят на Градския съвет на БСП Калоян Паргов присъства на конференцията и определи това като „добър знак”.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
8143 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2016.05.16 | 09:00

6
Освен, ако Първанов не е ВИЦЕПРЕЗИДЕНТ, няма друг вариант.

2016.05.16 | 09:00

5
ЧЕРВЕНИ ПАРАЗИТИ !

2016.05.16 | 00:32

1
Конституция на Бълагия, чл 95 ал 1 за господин Първанов.

2016.05.16 | 09:00

4
Там ясно се казва, че Първанов ТРЕТИ пъта не може да е президент. Тази конституция, очевидно никой за нищо не я е.ава

2016.05.16 | 08:59

3
А кои е задал този въпрос от купените жур......ти ?????
ГОЦЕ И МИЛИОНЕРИТЕ В БСП

2016.05.16 | 08:56

2
ГОЦЕ И МИЛИОНЕРИТЕ ОТ СТОЛЕТНИЦАТА ИСКАТ ОТНОВО ВЛАСТТА. ВЛАСТ ЗА ПАРИ И НОВИ КАПИТАЛИ. НО, НЕКА ДРУГАРИТЕ ОТ БСП И АБВ ДА НИ ОБЯСНЯТ КАК СЕ СТАВА МИЛИОНЕР СОЦИАЛИСТ ? КАК ДРУГАРИТЕ ГЕРГОВ, ДОБРЕВ , ОВЧАРОВ, ЯНКОВ ... И ЦЕЛИЯ АКТИВ НА СТОЛЕТНИЦАТА СТАНАХА МИЛИОНЕРИ НА МЛАДИ ГОДИНИ ? КАК ДРУГАРИ ? С ЧЕСТЕН ТРУД ЛИ ? ИЛИ С КРУПНИ ИЗМАМИ ? БЕЗСРАМНИЦИ НАГЛИ ? ТА НАЛИ ТЕЗИ СЪЩИТЕ МИЛИОНЕРИ СОЦИАЛИСТИ ИЗБРАХА НИНОВА ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА БСП И ТЕ ЩЕ ДЪРПАТ КОНЦИТЕ. КАКВИ СОЦИАЛИСТИ СТЕ ВИЕ ? КАПИТАЛИСТИ ОЛИГАРСИ ОКРАЛИ РОДИНАТА НИ. ЖАЛКО ЗА ИСТИНСКИТЕ СОЦИАЛИСТИ ОСТАНАЛИ НАЙ-БЕДНАТА ПРОСЛОЙКА НА ОБЩЕСТВОТО. СРАМ МЕ Е ,ЧЕ СЪМ ЧЛЕНУВАЛА В ТАЗИ ПАРТИЯ. ВИЕ ДРУГАРИ КАПИТАЛИСТИ СТЕ ПОЗОР ЗА БСП.

Добави коментар

Водещи новини