Докладът за КТБ вече може да бъде оповестен

  • 26 април 2016 11:43

  • 1688
  • 3
Докладът за КТБ вече може да бъде оповестен
© Булфото

Законовите промени, които позволяват да се оповести доклада за източването на Корпоративна търговска банка, вече са в сила. В днешния брой на "Държавен вестник" са публикувани измененията в Закона за банковата несъстоятелност, които позволяват докладът на "Аликс партнърс" да бъде публикуван от синдиците на банката в несъстоятелност.

Според законовите промени в 7-дневен срок от подписването на договора с международна компания за разследване на банкови фалити или анекси към него информацията се публикува на български език. В момента докладът на "Аликс партнърс" е достъпен за четене от народните представители на английски език. Самата международна компания подчерта в свое становище при предоставянето на доклада им в парламента, че не признава като легитимен нито един превод на български език. Това обаче се отнасяше за доклада, предоставен за четене в секретната секция на парламента.

Новите законови текстове изрично подчертават, че препоръките за по-доброто събиране на вземанията на банката в несъстоятелност няма да се оповестяват публично, а само изводите за източването на банката. Въпреки че промените влизат в сила след изготвянето на доклада за източването на КТБ, в текста е уточнено, че той се отнася и за договори, сключени преди изменението на закона, посочва БНР.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1688 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Един от, ИДИОТИТЕ, дето пак гласува!!!

2016.05.04 | 12:25

3
Тотална корупция!!!
Един

2016.05.04 | 12:25

2
ВЕЧЕ-ха ха ха!!! МАФИЯ!!!
то

2016.05.03 | 10:12

1
Е-след редактирането му - може и да го пуснете за четене.

Добави коментар

Водещи новини