Разсекретяват доклада на "Аликс Партнърс" за фалита на КТБ

  • 11 март 2016 10:04

  • 1563
  • 1
Разсекретяват доклада на "Аликс Партнърс" за фалита на КТБ
©

Депутатите решиха да бъде публикуван доклада на одиторската фирма "Аликс Партнърс" за фалита на КТБ.

Това стана факт с приетите на първо четене промени в Закона за банковата несъстоятелност. Те бяха предложени от народните представители от ДПС Йордан Цонев, Петър Чобанов и Делян Пеевски. "За" промените гласуваха 124 народни представители, "против" бяха 0, а "въздържал се" гласуваха 4. Законопроектът предлага временните синдици на КТБ да публикуват на електронната си страница доклада от проверката на банковата несъстоятелност, който в момента се намира в секретната секция на Народното събрание. Според вносителите измененията са продиктувани от обществения интерес и са естествено продължение на политиката на ДПС за осветляване на всички факти и обстоятелства отнасящи се до фалита на КТБ.

Вторият законопроект за промени в Закона за банковата несъстоятелност, предложен от депутати от ГЕРБ, също бе приет на първо четене. 145 депутати гласуваха "за", 0 отново бяха "против", 1 беше "въздържал се". В законопроекта е заложено осигуряването на възможно най-кратък срок за справедливо удовлетворяване на вложителите и другите кредитори на КТБ. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1563 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.03.12 | 00:03

1
пак ала-бала , разсекретени подбрани страници ще формират НОВО ;обществено мнение; , но пък с парите на пенсионерите ще възмездяват грабителите с бели якички , държавност/ к,во праим с..я /

Добави коментар

Водещи новини