Фандъкова: Не толерирам обвързаности (видео)

  • 25 април 2016 08:25

  • 4438
  • 6
Фандъкова: Не толерирам обвързаности (видео)
©

Такива случаи съпровождат нашата работа, важното е да се реагира бързо, за да е ясно, че такива обвързаности не се толерират. Разбира се, зам.-кметът постъпи отговорно, защото каквито и обяснения да даде, у хората ще останат съмнения. Това каза в сутрешния блок на БНТ кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска по повод скандала с обществената поръчка за нови спирки за градския транспорт.

Припомняме, че след журналистическото разследване оставка подаде зам.-кметът на столицата по транспорта Любомир Христов, чийто обвързаности с депутата от ГЕРБ Ирена Коцева бяха "осветени".

Доверието е най-големият капитал – то трудно се защитава и лесно се губи. За мен е важно, че показахме бърза реакция и последователна позиция, посочи Фандъкова. Тя обясни, че все още няма предложени кандидатури за нов зам.-кмет по транспорта, но уточни, че ще търси експерт за поста.

В Центъра за градска мобилност проверки се правят постоянно. В началото на април възложих проверка на всички обществени поръчки там. Всяка година се проверяват структури на Столична община, на администрацията и на търговски структури. Поисках и външна оценка за стойността на обществената поръчка за спирките. Цялата информация за всяка една обществена поръчка е публична – всеки може да влезе в сайта на ЦГМ и да я види. Въпреки подобрението в работата им, искам от Центъра по-бързо да се работи, да се въведе по-бързо електронната система за таксуване в градския транспорт, заяви столичният кмет.

Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска коментира и повишаването на цената на билетите за градския транспорт, като посочи, че разбира, че отговорност за поскъпването трябва да поеме тя. По думите й обаче няма как да няма поскъпване на услугата след модернизацията на превозните средства. За мен беше важно да се назове реалната цена на пътуване в градския транспорт. Общинският съвет прие стойността, която беше посочена от ЦГМ. Настоявах и е факт картите да останат с непроменени цени. Така реално цената може да бъде до 50 ст. за пътуване. За мен е важно час по-скоро да бъде изградена електронната система за таксуване, която ще даде възможност за по-справедливо заплащане – за изминато разстояние или за време за таксуване, посочи столичният кмет.

За мен е много важно да продължи модернизацията на градския транспорт. Половината от средствата по ОП "Региони в растеж" ще отидат за развитието на релсовия транспорт в столицата. Договорът с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще бъде подписан утре. Предвиждаме над 20 км реконструкция на трамвайни трасета, покупка на нови трамваи, още 220 електронни табла по спирките. За всичко това обаче е нужна обаче още много работа и контрол, заяви Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

След Великденските празници започват ремонтните дейности по бул. "Монтевидео", тече цялостно обновяване и на 70 по-малки улици, съобщи още кметът на София.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4438 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Бойко

2016.05.04 | 10:51

6
Нали ти казах да подаваш ОСТАВКА. Какво чакаш?
MARABA ANADOLSKİ

2016.05.04 | 10:51

5
PONE NE GOVORİ MA.
Оооо

2016.05.04 | 10:51

4
Гадна, крадлива пачавра. А сега и с опъната кожичка, а цицките как са?

2016.05.04 | 10:51

3
i taq pazavra e 3a ra3strel -mnoogo para otkradna

2016.05.04 | 10:51

2
Египетска мумия мри в лай.на

2016.05.04 | 10:51

1
Кучка, не толерира обвързаности, а тя самата защо е обвързана? Тя самата си противоречи. Омръзна ми да лапа и да краде държавно! Няма ли да си дава най-после оставката?! Не може да убоде кучето в задника, тръгнала да става кметица!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини