40 акта за 4 ч. отнесоха таксиджии при спецакция в София

  • 24 ноември 2011 13:12

  • 912
  • 1
40 акта за 4 ч. отнесоха таксиджии при спецакция в София
© Булфото

Специализираната полицейска операция за контрол на таксиметровите услуги е проведена вчера на територията на София, съобщиха от пресцентъра на МВР. В акцията са участвали пътни полицаи от СДВР и представители на отдел “Контролна дейност – ДАИ” към Изпълнителна агенция “Автомобилна администрация”.

В рамките на операцията служителите на реда са проверили общо 390 таксиметрови автомобила и маршрутни таксита. Само за четири часа полицаите са съставили 40 акта и 63 фиша на шофьорите-нарушители. Двадесет от актовете са за неизрядни документи на таксиметрови шофьори. Автоконтрольорите са отнели три свидетелства за управление на МПС на водачи, които шофирали таксита, въпреки че всички контролни точки са им били отнети.

В хода на проверките бил засечен и шофьор на такси, който извършвал превоз без необходимите за дейността документи. Това станало около обяд в района на Руски паметник. К.П. на 49 години от София е предаден на екипа на ДАИ за вземане на отношение.
Пътните полицаи са констатирали и положителна тенденция – всички проверени превозни средства били технически изправни.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
912 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Елеонора

2011.11.30 | 11:19

1
Крайно вре ме беше, да се вземат мерки. Това е продължавало доста години, ЕДНИ РАБОТЯТ И ИЗКАРВАТ ПАРИТЕ СИ КАТО СА НА УЛИЦАТА И СЕ ОПИТВАТ ДА ПРИПЕЧЕЛЯТ ПАРИ ЗА ДА ГЛЕДАТ СЕМЕЙСТВОТО СИ, А ДРУГИ "УПРАВАТА НА ФИРМАТА" ПРОСТО СИ ПРИБИРАТ ПАРИТЕ, КАТО ЗА ТЯХ НЕ ПЛАЩАТ И ЛЕВ ДАНЪК. Нали всеки в тази държава щом работи трябва да има тр.договор???? Да но не всеки..... В крайна сметка таксиметровите шофьори, които работят в тази фирма са без договори, и се оказва, че са с почти фалшиви документи на колата. Сега те са без работа, и в невидение какво ще стане. Нека виновните си понесат последствията

Добави коментар

Водещи новини