Корнелия Нинова: Надявам се Муравей Радев да намери сили и да се извини на БСП

  • 08 април 2016 17:28

  • 3286
  • 7
Корнелия Нинова: Надявам се Муравей Радев да намери сили и да се извини на БСП
©

Продължавам да твърдя, че премиерът разполага с личен портфейл от 2,5 млрд. лева. В бюджетите на ГЕРБ не е разписано за какво ще бъдат тези средства. Те се харчат по лично негово субективно мнение. Това заяви депутатът от БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за в предаването „Лице лице“ по БТВ.

Смятам, че той ги използва за политически цели. Те отиват основно при кметове на ГЕРБ“, посочи Нинова.

Повод за гостуването й беше коментарът на бившия финансов министър Муравей Радев, който посочи, че десните пари трупат пари в бюджета, а левите ги харчат. Освен това предложенията на БСП водели до увеличаване на дълговете и открито се присмя на думите на Нинова от парламентарната трибуна. "Настръхвам като чуя социалистите да говорят за икономика", каза още Радев.

Г-н Радев прекали с грубостите и обидите. Надявам се Муравей Радев да намери сили и да се извини на БСП за думите си“, заяви Нинова, като уточни, че не го познава.

По думите й 19 млрд. лева отивали за корупционни практики. Данни9те били след разследване на ЕП, което е 1,5 от БВП. Тук водещата попита каква икономика имаме, за да се раздават такива комисионни и бонуси.

„Ние настояваме да се размразят социалните разходи. Според Муравей Радев това ще доведе до увеличаване на дефицита. Цялото правителство твърди, че от началото а годината са събрани 2 млрд. лева излишък. Ние настояваме те да се инвестират в икономиката и да се дадат на хората, които изнемогват“, допълни Нинова.

По думите й има отричане на проблем. „Има намеса на държавата в икономиката. Ние предлагаме да има национален индустриален фонд, който да стимулира икономиката. Не съм съгласна, че левите само харчат“, изтъкна Нинова и припомни управлението на Тройната коалиция.

Тя коментира и темата с изчезналите пари от партийната каса на БСП. „Слухове няма да коментирам. В момента има проверка, тя ще бъде готова в понеделник. Когато видим фактите, тогава ще ги коментирам“, добави Нинова.

Евродепутатът Ева Паунова пожела да се включи от Брюксел, за да опровергае твърденията на Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за. Тя отрече да е имало информация в Брюксел за 19 млрд. лева дадвани корупционни практики у нас. „Напомням на г-жа Нинова, че предстои страната ни да използва 30 млрд евро. Това не би било възможно, ако има подобни констатации“.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3286 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
еи

2016.04.10 | 11:05

7
а искате да вземате милиарди заем ида си ги разпределяте

2016.04.10 | 11:05

6
Не виждам какви претенции може да има столетницата.Вашата партия и ДПС отдавна трябваше да бъдете обявени за персона нон грата в политиката и живота на българите.Не ви искаме!

2016.04.10 | 09:49

4
Леличко Курнелия, те мравките нямат мозък, за да осъзнаят какви глупости говорят, а камо ли да се извиняват.

2016.04.10 | 09:49

5
По всичко си личи, че сте от мравешкия род.
Умник Гюро

2016.04.10 | 09:49

3
Ама, червена пуtко... джибра нещастна.
Яна

2016.04.10 | 09:49

2
Курнилио, крадлива измамницо, ти лично колко взе за продажбата на българската енергетика за жълти стотинки???? А, ако Муравей Радев ти се извини - публично ще го заплюя.
ХХХ

2016.04.09 | 21:51

1
АВЕЕЕЕЕ УБАВА БУЛКА ВЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини