Захариева: България подкрепя създаването на Служба на европейския прокурор (видео)

  • 08 април 2016 13:04

  • 987
  • 0
Захариева: България подкрепя създаването на Служба на европейския прокурор (видео)
©

Министърът на правосъдието Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на се срещна с еврокомисаря по правосъдие, потребители и равенство на половете Вера Юрова, предаде репортер на Novini.bg.

След срещата правосъдният ни министър заяви, че България изключително активно подкрепя създаването на Служба на европейския прокурор. „Тази служба ще бъде много полезна в защитата на финансовите интереси на страните чрез наказателното правосъдие. Ще бъде подпомогнато ефективното преследване на финансови измами и други престъпления, които засягат европейските държави пряко или косвено“, каза още тя.

България е изразила още, че подкрепя и досиетата, свързани с проекти за общи директиви за онлайн продажбите, и желанието на ЕК да уеднакви процедурите при онлайн търговията във всички държави. „Уеднаквяването на правилата ще бъде напредък за икономиките на държавите-членки на ЕС“, посочи тя.

Относно механизма за наблюдение на България и Румъния, еврокомисарят посъветва страната ни по – активно да се бори с корупцията и освен създаването на закони за борба с корупцията, трябва да има и ефективно прилагане. „Трябва да има повече осъдени за корупционни действия, но процедурите да бъдат ясни и прозрачни. България през последните години е намерила правилния път и ще видим осезаеми резултати, за да отпаднат механизмите за мониториг“, каза още Юрова.

„Върви селекция за избор на експерти за дейността на прокуратурата, изпратели сме предварителна информация“, каза Захариева и добави, че сме готови и колкото по-скоро дойдат, толкова по-добре.

Последвайте канала на

Калина Христова
987 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини