И другата учебна година децата в 1 и 5 клас ще учат по утвърдените програми (видео)

  • 07 април 2016 13:16

  • 1530
  • 0
И другата учебна година децата в 1 и 5 клас ще учат по утвърдените програми (видео)
© Булфото

Вицепремиерът и министър на образованието Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 увери, че реформата в българското образование ще продължи, предаде репортер на novini.bg.

Тя бе категорична, че по никакъв начин промените няма да се отлагат и съобщи, че е получила уверение от учителите, че ще се справят с изпълнението на изискванията по учебните планове.

Кунева разясни, че през следващата учебна година 2016-2017 първокласните ще учат по вече утвърдените планове. По нови учебници ще учат чак децата, на които им предстои да преминат училищния праг есента на 2017 година.
Образователният министър поясни, че същото ще важи и за петокласниците. През учебната 2016-2017 година ще учат по старите учебници, като изключение ще се направи само за учебникът по История, тъй като той ще бъде готов в началото на следващата учебна година.

Също така стана ясно, че подадената жалба от страна на издателите срещу Тодор ТаневТодор Танев Проф. Тодор Танев е роден през 1957 г. в София. Завършил е социология в СУ „Св. Климент ще бъде оттеглена, за да не бъде спирана работата.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1530 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини