Руснаците се зарвъщат у нас, очакваме повече туристи от Полша и Израел

  • 04 април 2016 13:08

  • 1538
  • 0
Руснаците се зарвъщат у нас, очакваме повече туристи от Полша и Израел
© Булфото

Завръщане на руснаците, сериозен ръст на полския и израелския пазар са основните тенценции за лято 2016 според предварителните записвания, информира "24 часа".

Очакваме един от най-успешните сезони, но да не забравяме, че прогнозираните ръстове крият риск от дублажи, коментира шефът на Бургаската регионална туристическа камара Иван Иванов.

По данни на браншовата организация през следващите месеци у нас ще почиват около 20 процента повече полски туристи и 16-18 процента повече гости от Израел всравнение с 2015 г.

Първият чартър от Тел Авив със 146 пътници на борда пристигна на 31 март, два дни по-рано от м.г. Полети от там ще има през целия април. След отлива през 2013 г. - първата след атентата на бургаското летище, туристите от Израел с всяка следваща година увеличават броя си. Те традиционно отсядат в хотели в Слънчев бряг.

Откриването на чартърния сезон на бургаското летище бе със засилено несебърско присъствие - там бяха зам. кметът по туризма Лазар Япаджиев и танцов състав от Обединена общинска школа по изкуствата.

Първите снимки у нас туристите си направиха в компанията с облечените в пъстри носии танцьори. Несебър е българската община, която посреща най-голям брой летовници.

Чартърите с туристи от други дестинации започват в началото на май. Тогава пристигат първите организирани групи от Германия, Великобритания и Русия.

Сред положителните тенденции за сезона са ръстовете на трите най-многочислени пазари за България - руския, немския и английския. За първи път през последните години се очакват повече германски туристи.

От Бургаската регионална туристическа камара обаче не са оптимисти за летовниците от Скандинавието. Според Иван Иванов все още не може да се преодолее сривът, който настъпи в резултат на негативна кампания след фатален инцидент с шведски турист пред несебърска дискотека през 2007 г.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1538 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини