БДЖ: Ще уволняваме пияни стачкуващи железничари

  • 23 ноември 2011 08:23

  • 2551
  • 6
БДЖ: Ще уволняваме пияни стачкуващи железничари
©

Ако стачкуващите железничари извършват непристойни действия ще бъдат незабавно уволнени. Това заяви председателят на Съвета на директорите на БДЖ Владимир Владимиров в ефира на БТВ.

Като непристойни действия ще бъдат определяни употребата на алкохол или грубо отношение към клиентите на железниците, уточни Владимиров. В Кодекса на труда наказанията са забележка, предупреждение за уволнение и уволнение. Несериозно е да се говори, че хората, които се включат в стачката ще бъдат уволнявани само заради протеста си, заяви министърът на транспорта Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета. Ръководството на БДЖ продължи да настоява, че стачката е незаконна, тъй като няма стартирана нова процедура за арбитраж и не е определено минималното транспортно обслужване. Петър Бунев от синдикатите на железничарите обаче обяви, че в момента е в сила старата процедура. На 10 март имахме предупредителна стачка и стачката на 24 ноември е продължение на този протест. Тук се намеси транспортният министър Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета, който уточни, че юристите все още спорят дали стачката ще бъде законна или не. Това обаче не беше достатъчно на Петър Бунев.

Държите се като луд с картечница, нахвърли се Бунев към Владимир Владимиров. Я по-спокойно, върна му председателят на борда на директорите на БДЖ. Това ръководство е единственото, което намали задълженията. Никой от служителите на БДЖ не е записван в списъци, които да послужат за уволнение. Списъците са необходими, за да се знае кой кога стачкува, тъй като в този период по закон не трябва да му се плаща заплата, уточни Владимиров.

Последвайте канала на

Novini.bg
2551 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
петков

2011.11.29 | 19:54

6
И другия смешник Тотю Младенов, вчера заплаши че хората да не стачкували защото няма да преговаряли с синдикатите, а само да си правели митинги... Нема такива наглетци. А къде се скри Боко, нещо тия 1-2 седмица чисто се изгуби май, сигурно няма за какво да реже лентички и малко става напечено за него. Но нали най-важни са магистралите, сега ще видим какво ще правят като няма пари за нищо а досега се харчеха за магистралите на Боко. Тръгнал да сравнява БГ с Германия, ти "ТЪП" ли си. Ние никога няма да се доближим до тази сила!
бургазлия

2011.11.29 | 19:53

4
а вас кой ще ви уволни,заради некадърно управление...........
mitko

2011.11.29 | 19:53

5
А тебе защо не те уволняват????. Сигурно защото си много "кадърен" !
svi

2011.11.29 | 19:52

3
Beter komunistite ste s tiq zaplahi bokluci mrusni.Koi si ti 4e 6te uvolnqva6 ti nazna4il li si nqkoi. ili samo za lapane i dalaveri misliteVVVUUUNNN
Бля бля

2011.11.29 | 19:52

2
Както са тръгнали нещата, тия тъпи мутро-управляващи ще ни докарат до Костовите или Виденовите времена. За тия нагли управляващи само военно положение може да ги оправи или грандаска война иначе няма оправия. Мислият си, че като са избрани могат да се заповядват на всички и всичко.
mafiaaaaa

2011.11.23 | 18:32

1
Валентин Моллов, финансовият лешояд, който фалира Първа частна банка и предизвика банковия срив, отново лъсна с далавера в БДЖ. С доставка на стари вагони финансистът глътна печалба от 2800 процента.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини