МОСВ предупреждава за повишения на водните нива в долните течения на реките

  • 25 март 2016 16:43

  • 902
  • 0
МОСВ предупреждава за повишения на водните нива в долните течения на реките
© Булфото

Очакват се повишения на водните нива в долните течения на реките, съобщиха от Министерството на околната среда и водите (МОСВ), позовавайки се на данни от НИМХ-БАН.

Водните количества на реките в по-голямата част от страната са около праговете за високи води. В Дунавския басейн днес се очаква речните нива да се понижават или да останат без съществена промяна. Повишения ще има в долните течения на реките, в резултат на оттичане.

От 26 март се очаква речните нива постепенно да се понижават. В Черноморския басейн днес речните нива ще започнат се понижават, като са възможни краткотрайни повишения в долните им течения, в резултат на оттичане. На 26 и 27 март нивата на реките в басейна ще се понижават.

В Източнобеломорския басейн днес речните нива ще се понижават, като повишения ще има в долните течения на реките, в резултат на оттичане. На 26 и 27 март речните нива ще се понижават. В Западнобеломорския басейн днес реките ще започнат да се понижават, като ще има значителни повишения в долното течение на реките, в резултат на оттичане.

На 26 и 27 март речните нива в басейна ще се понижават.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
902 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини