Рушен Риза: Борисов да не се ограничава със сегашните си партньори, в коалицията има проблем

  • 24 март 2016 18:08

  • 2001
  • 8
Рушен Риза: Борисов да не се ограничава със сегашните си партньори, в коалицията има проблем
©

Много се надявам да не се затварят фабрики и да се съкращават работници. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ съпредседателят на ДПС Рушен РизаРушен Риза Рушен Риза – български политик от ДПС. Рушен Риза е роден на 1.08. 1968 г. в с. Николаевка, община по повод кризата в "Булгартабак".

За нас е много важно тази криза да не приключи с намаляване на количества, които се изкупуват и преработват. "Булгартабак" заема сериозно място в нашата икономика и не би трябвало чрез внушения да се направи така, че да има проблем с предприятието и с икономиката. В последно време се правят грозни внушения, изкривява се реалността, което може да предизвика трусове. Трябва да се сме внимателни в изказа си, подчерта Риза.

Той каза, че не знае какъв процент от "Булгартабак" държи депутатът от ДПС Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на. Аз гледам от гледна точка на нашия избирател. Той е обезпокоен за бъдещето, посочи Рушен РизаРушен Риза Рушен Риза – български политик от ДПС. Рушен Риза е роден на 1.08. 1968 г. в с. Николаевка, община.

Той коментира и думите на Борисов, че ДПС не е подходящ политически партньор за ГЕРБ, докато Пеевски е в Движението. Не съм разговарял с Борисов по въпроса, не знам доколко е сериозно, но на ДПС би трябвало да се гледа като на надежден и коректен партньор. Би трябвало да се гледа цялостната политика на ДПС, а не да се гледат отделни депутати или политики. Не знам и колко опции има премиерът, ако иска да разшири управляващата коалиция. Не трябва да се ограничава с тези партньори, с които е в момента, защото се вижда от всички, че в коалицията има проблем. Хората искат спокойствие, а с тези действия даваме само сигнали за притеснение. Ние винаги сме били конструктивна опозиция, не бягаме от отговорност и сме готови да разговаряме с всеки. Но с тази раздробеност смятам, че е по-добре да се отиде на предсрочни избори, коментира съпредседателят на ДПС.

Той каза, че вчера в Анкара част от ръководството на ДПС е провело срещи с с двете най-големи опозиционни партии в Турция. Хората са запознати с политическата ситуация в България и подкрепят нашата политика. Винаги сме имали последователна политика както в страната, така и към нашите партньори извън страната, заяви Риза. Той уточни, че от партията на турския президент Реджеп Ердоган не са получили отговор.

Не мога да твърдя, че Ердоган и Давутоглу подкрепят Местан, но се вижда някаква близост. Местан не можа да се утвърди като лидер и не очаквам някаква промяна в неговото поведение. Ние няма на кого и какво да доказваме. Показали сме през годините, че милеем за България, а и сме готови да дадем на малцинствата шанс за развитие. В това отношение ние внесохме нормалност в България, каза още Рушен РизаРушен Риза Рушен Риза – български политик от ДПС. Рушен Риза е роден на 1.08. 1968 г. в с. Николаевка, община.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2001 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Румен

2016.03.25 | 15:38

8
ДПС в качеството на какво/опозиция или коалиция/ дава съвет на управляващите??? Защо не си гледат проблемите с Местан, Пеевски и обръчите от фирми, вместо да се бъркат в управлението на България! А, относно съкращенията в Булгартабак да се обърнат към Пеевски, нали той е собственик на тази частна фирма!!!!!!!!!!!!!
Манев

2016.03.25 | 15:37

7
Апетита ви е твърде голям за да искате коалиция. "Герб" печели защото не прави коалиция с вас. Ако сте толкова загрижени подкрепяйте правителството безвъзмездно както ПФ.
123

2016.03.25 | 15:37

6
№ 1 - БОЙКО БОРИСОВ !
ДПС ВЪРБИЦА ШУМЕНСКО

2016.03.25 | 15:36

5
ХЕЙ ДЕПЕСАРСКИ МАФИОТИ КАКВО ТЪРСИТЕ ПРИ СИВИТЕ ВЪЛЦИ НА ТУРСКИЯ ТЕРОРИСТ МЕХМЕДАЛИ АГДЖА
дпс Кубрат

2016.03.25 | 15:36

4
Нашите депесарски аги,бейове,паши,чокои и кулаци от висшия ешелон са готови даже да сключат контракт с дявола ,стига в него да има клаузи и точки с благоприятни ефекти лично за тях, а не за електората им.
ТЕЗИ

2016.03.25 | 12:17

3
НАСТЪРВЕНИ ДЕПЕСАРСКИ КУЧЕТА --ГОТОВИ ДА РАЗКЪСАТ НА ВСЕКИ МОМЕНТ РОДИНАТА НИ!!БОЙКО ЗАЩО СПИШ?? ТРЯБВА ВСИЧКИ ПАТРИОТИ И ХОРА НАРИЧАЩИ СЕ БЪЛГАРИ СЕ ОБЕДНИМ И ПРОГОНИМ В ДЪН ЗЕМЯ ТЕЗИ ВАМПРСАЛИ ДЕМОНИ!!
memo

2016.03.25 | 11:55

2
osven ce ste mnogo gladni ste i mnogo nagli
ОПА

2016.03.25 | 11:54

1
БОРИСОВ, ДА НЕ СЛУША ПАТРИОТИТЕ И БЪЛГАРИТЕ ,А САМО ДПС--МЕСТАН,ДОГАН И ЕРДОГАН!!ТОВА ЛИ ВИ СА ИСКА??/

Добави коментар

Водещи новини