ДПС: Ксенофобията и расизмът не трябва да бъде пооощрявани (видео)

  • 01 април 2016 09:22

  • 1624
  • 5
ДПС: Ксенофобията и расизмът не трябва да бъде пооощрявани (видео)
©

Искам да изразя нашето изумление и огорчение от непремерени квалификации и неприкрити ксенофобски послания, на които станахме свидетели в медиите през последните дни. Категорично ги осъждаме. Това каза от парламентарната трибуна депутатът от ДПС Тунчер Кърджалиев, който прочете декларация от името на ПГ на Движението.

Лица с претенции за интелектуалци си позволиха недопустими изказвания. Заявиха, че бежанците са престъпници и агресори, използваха крайно нецензурна реч и обиди. Представител на правителството, прехласвайки се по унгарския премиер, каза че ерата на мултиукулутирализма е приключила. Такива становища, изказани по толкова неподправен начин, превръщат обществената среда в токсична среда, подчерта Кърджалиев.

Това е ярка демонстрация на нищета на правосъзнанието и интелектуалния разум. Това налива масло в примитивния национализъм, особено когато тези думи идват от министър. Внушението и пряката корелация между бежанците и тероризма е манипулативна теза, каза депутатът от ДПС.

При отричането на мултикултурализма човек неволно прави асоциация с един сръбски лидер, който с нечовешките си усилия за постигането на монокултурна нация и хомогенизиране на обществото, унищожавайки десетки хиляди, наскоро беше осъден от съда в Хага. На такива опити станахме свидетели по времето на Хитлер, и по време на тоталитарния режим в България. И тогава, и сега България е мултикултурна и мултирелигиозна държава. Такива са всички съвременни държави в света, посочи Кърджалиев.

Един интелектуалец по презумпция трябва да съхранява респекта към човека, и то при всякакви обстоятелства. Ксенофобията и расизмът не трябва да бъде пооощрявани, а укорявани. Това е принцип, зададен от демократичните човеколюбивите, европейските ценности в този свят. ПГ на ДПС призовава за загриженост и противопоставяне на такива изявления, пораждащи омраза между хората. Те са неприемливи за обществото и за отделния индивид. Призоваваме всички да имат мяра в своите думи и прояви, каза още Тунчер Кърджалиев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1624 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
nick tailor

2016.04.12 | 21:02

5
ti i vsichki evrogeiove nqmate mqsto v balgariq pedal smotan.a az sam za rasizma.duhaite go vsishki gazolizci.

2016.04.12 | 21:02

4
точно вие ли бе как смеете бе османофашисти 3 000 000 арменци и 150 000 000 жители на балканите и европа по времето на османосалсфитския халифат
007

2016.04.12 | 21:02

3
Кажете ми г-н Цонев виждате ли някакъв мултикултуризъм в Турция?Не ни ги пробутвайте тези научни лафове на нас.

2016.04.12 | 21:02

2
Напротив! Да на расизма, не на новия гей морал, не на новите хомо ценности от гейсащ!
Tokat

2016.04.02 | 14:13

1
тоя като го слушаш ,на пръв поглед ти се струва че е умно същество ,;)

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини