Нови кадри показват ареста на Салех Абдеслам (видео)

  • 21 март 2016 15:19

  • 4043
  • 0
Нови кадри показват ареста на Салех Абдеслам (видео)
© gettyimages (архив)

Нови кадри от ареста на Салех Абдеслам бяха публикувани от френски медии, предаде РИА Новости.

На кадри, разпространени от парижката телевизия iTele, се показва част от операцията в петък, която бе проведена на брюкселската улица "Четири вятъра", в имигрантския квартал на белгийската столица "Моленбек". Първо се вижда как полицаи извеждат от вход на сграда жена с дълъг зелен халат и сътрудниците на правоохранителните органи я разпитват.

След това се вижда как мъж с бяла риза и бейзболна шапка излиза тичешком от същия вход. Бойците от подразделението за специални операции откриват огън по беглеца, който прави опит да се прикрие. Глас зад кадър казва: Опитващият се да избяга е неутрализиран от полицаите.

По-късно се чуват изстрели, записът прекъсва и на кадрите се показва мъж, облечен в сив анцуг, с качулка на главата и с кървящо коляно. Травмата му пречи да върви и той е държан от двама пазители на реда.

При операция в "Моленбек" бе заловен един от извършителите на шестте кървави атаки от нощта на 13 срещу 14 ноември в Париж, при които загинаха над 120 души – Салех Абдеслам. След ареста първите думи на задържания терорист бяха: Добре, че всичко свърши.

Акцията от 18 март 2016 г. бе коментирана и от белгийския премиер Шарл МишелШарл МишелШарл Мишел – белгийски политик и премиер на страната. Шарл Мишел е роден на 21 декември 1975 г. в. Днес той изрази страха си, че операцията в Моленбек е могла да се превърне в драма със заложници. Очаква се днес френският президент Франсоа ОландФрансоа Оланд  Франсоа Жерар Жорж Оланд - Френски политик и президент от  2012 г. Франсоа Оланд е роден на 12 да се срещне с близки на жертви от кървавата нощ.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
4043 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини