Нелегален боен арсенал иззеха в Карлово

  • 15 март 2016 11:28

  • 2340
  • 0
Нелегален боен арсенал иззеха в Карлово
© Булфото (архив)

Специализирана полицейска операция за противодействие на незаконно притежание на оръжие, боеприпаси и взривни вещества е била проведена в петък от служители на районното управление в Карлово и колегите им от пловдивския отдел "Криминална полиция". При извършените процесуални и следствени действия в два частни адреса, ползвани от 69-годишния Б.К., са открити оръжия и боеприпаси в големи количества без надлежно разрешение.

Общо са иззети 9 пушки с неустановена марка, 2 пистолета, револвер с 8 патрона, 15 броя капсул-детонатори, 6 360 патрона за огнестрелни оръжия с различен калибър, запалки за ръчни гранати, сигнални ракети, димни гранати, артилерийски гръм - тротил пресовки от 400 грама, и други взривни вещества с неустановен произход и вид, както и голямо количество барут, огнеупорен шнур. Б.К. е задържан с полицейска мярка в рамките на 24 часа.

Повдигнато му е обвинение за престъпление по чл. 339, ал. 2 вр. ал. 1 от НК и с прокурорско постановление му е взета мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок от 72 часа.

Работата по образуваното досъдебно производство продължава под наблюдението на Районна прокуратура - Карлово.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2340 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини