Четиригодишно дете в Русия не може да заспи от три години

  • 10 март 2016 16:45

  • 3456
  • 0
Четиригодишно дете в Русия не може да заспи от три години
© Getty Images/Guliver

Странен медицински феномен в Русия. Четиригодишният Руслан Онорин от уралския град Перм вече три години не може да заспи след прекарана ротавирусна инфекция, съобщава ТРК „Звезда”.

Детето заболяло на година и половина, след което попаднало в реанимация и това го спасило. Оттогава обаче престанал да реагира на ставащото около него и започнало да страна от безсъние.

„Вече не забелязва приятелите си и не разговаря с тях”, разказва майката Светлана Онорина. По думите й момчето не може да спи по цели нощи. "Заспива за кратко и се събужда с викове. Понякога безсънието продължавало със седмици. На 2-годишна възраст ситуацията се влошила.. Тогава Руслан започнал да изостава в развитието от връстниците си. Лекарите уверявали майката, че всичко е от незрялост на нервната система. Родителите обаче решили да извършат задълбочен генетичен анализ, за да изяснят причините за заболяването.

Парите били събрани от благотворителен фонд. Сега семейството очаква резултата. Момчето се почувствало по-добре благодарение на скъпи невролептици, започнало да заспива макар и трудно. Родителите все още търсят специалиста, който би се справил с болестта.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3456 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини