Трима убити при сблъсъци в Египет

  • 20 ноември 2011 19:15

  • 659
  • 0
Трима убити при сблъсъци в Египет
©

Трима са убити при разпръсване на протеста на площад Тахрир в центъра на Кайро, предаде Франс прес. Египетските сили на реда днес следобед навлязоха на площад Тахрир в Кайро, за да го прочистят от няколкото хиляди протестиращи.

Стотици войници и полицаи, подкрепени от бронетранспортьори, използваха сълзотворен газ, гумени куршуми и палки, за да прогонят протестиращите. Управляващият Висш военен съвет и правителството, назначено от армията, се събраха на извънредно заседание след безредиците в Кайро и в други египетски градове.

Репортер на Асошиейтед прес съобщи от мястото на събитието, че полицаи и военни гонят демонстрантите от площада, разрушават палатките им и разкъсват флаговете им.

Сълзотворен газ бе използван и се чуха изстрели, съобщиха активисти, цитирани от ДПА. Те посочиха, че силите за сигурност са атакували полева болница, създадена близо до Тахрир, за да помага на ранените в сблъсъците или задушаващите се от сълзотворния газ.

Силите на реда подпалиха няколко палатки, разположени в средата на площада, и мотоциклет, допълва ДПА. Демонстрантите настояват управляващите военни бързо да обявят дата за предаване на властта на избрано правителство.

Около площад Тахрир - сцена на бурни демонстрации, свалили от власт бившия президент Хосни Мубарак - сблъсъци има от вчера. През нощта жертва на ожесточените боеве станаха двама протестиращи - в Кайро и Александрия, припомня АФП. 750 души бяха ранени.

Последвайте канала на

659 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини