Испанските хомосексуалисти бързат да се женят

  • 20 ноември 2011 14:51

  • 1187
  • 0
Испанските хомосексуалисти бързат да се женят
©

Испанците са почти сигурни, че новият им премиер ще бъде лидерът на десницата Мариано Рахой. Очаква се неговата партия да спечели убедително днешните избори за парламент.

Това обаче плаши хомосексуалистите, защото те са уверени, че Рахой ще им отнеме правата за брак и осиновяване на деца, които им даде Хосе Сапатеро през 2005 г., пише в. "Монд".

Резултатът е бум на хомосексуалните сватби в Испания в навечерието на вота и на задействане на процедурите за осиновяване на деца от хомосексуални брачни двойки.

Малкото градче Хун, чието население наброява 4000 души, използва този страх и започна дори да предлага ускорени бракове по интернет. От няколко месеца в сайта на кметството на Хун се предлагат формуляри за еднополов брак. Така процедурата за сключване на брак се ускорява и формалностите са уредени само за пет дни. Ако младоженците нямат време да дойдат в Хун, за да се бракосъчетаят на място, то сертификатът им за сключен брак се изпраща по интернет.

Миналата година само 11 брака между хора от един и същи пол бяха сключени в Хун. Тази година експресната интернет процедура е толкова популярна заради вота, че само за една седмица са били подадени 50 молби за сключване на брак.

През 2005 г. Народната партия на Рахой гласува против правото на хомосексуални двойки да сключват брак. Тогава партията поиска Конституционният съд да се произнесе, но той така и не го направи.

Рахой предпочита бракът да бъде заменен от граждански съюз между хомосексуалистите. Последните смятат, че подобна стъпка назад ще накара цяла Европа да погледне на партията му като на крайна десница.

Последвайте канала на

1187 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини