Настимир Ананиев: Меморандумът с ГЕРБ ще консолидира Реформаторския блок (видео)

  • 01 март 2016 08:07

  • 1572
  • 1
Настимир Ананиев: Меморандумът с ГЕРБ ще консолидира Реформаторския блок (видео)
©

В меморандума към коалиционното споразумение с ГЕРБ сме извадили 40 конкретни мерки и по всяка една от тях има срок. По този начин искаме да има публичност, предвидимост и да отговорим на въпроса на наши избиратели защо Реформаторският блок е в управлението. Това каза в сутрешния блок на БНТ зам.-председателят на "Движение България на гражданите" Настимир Ананиев.

В меморандума има ключови неща, като продължаване на съдебната реформа. Можем да продължим тази реформа и то чрез мнозинството, което имаме в парламента. Много важна е възможността на този меморандум да заяви какво трябва да се случва до края на тази година. За всеки от заявените ангажименти има месец, в който трябва да се случи, посочи Ананиев.

Преди всички избори на нас ни предричат, че ще се разделим. Но мисля, че тъкмо меморандумът ще консолидира партиите в Блока. Обединяваме се върху нещо конкретно, което искаме да постигнем. Представителите на Реформаторския блок в правителството са гаранти, че тези ангажименти ще се случат, заяви зам.-председателят на ДБГ.

Ако искаме реформите, които са заявени, да се случат, РБ е гарантът и корективът за това нещо. Трябва да покажем, че споразумението между ГЕРБ и РБ си заслужава и има конкретни неща, които са се случили, каза още Настимир Ананиев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1572 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.03.02 | 08:34

1
С този образ Реф.блок изглежда 80% по-грозен и с толкова % по-глупав!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини