Синът на мъртвия палестинец: Баща ми е герой, който се бори за свободата на Палестина

  • 29 февруари 2016 07:18

  • 3157
  • 9
Синът на мъртвия палестинец: Баща ми е герой, който се бори за свободата на Палестина
©

Баща ми е бил убит по причина, която не засяга България. Според мен той е убит от Израел. Това каза Мохамед Зайед, син на палестинеца Омар Зайед, който бе намерен мъртъв на територията на палестинското посолство в София. Той беше гост в сутрешния блок на БТВ.

По думите на сина му, в палестинското посолство той е чакал да започне процеса срещу него. „Много международни адвокати са работили по неговия случай, който е политически. Убийството, за което е обвинен е станало по време на война“.

„Откакто съм се родил до преди три месеца съм живял спокойно. Баща ми не е страхлив човек и затова не е сменил самоличността си. Аз сестра ми и брат ми сме български граждани“, призна Зайед. „В последните дни бяхме заплашвани през Фейсбук и чрез смс-и. Преобърна ни се живота. Потресени сме. Аз съм студент. Имаме и магазин за арабски хранителни стоки“.

В посолството е имало пропуски в сигурността, а на мястото на инцидента е нямало камери, стана ясно от думите му.

Сестрата на убития студент заявява, че това е отмъщение. В отговор на това Мохамед Зайед казва, че това е убийство, тъй като се е случило на територията на друга държава. „Баща ми е герой, който се бори за свободата на Палестина. Трябва да се накажат хората, които са го извършили“.

Междувременно палестинска делегация пристига в София, за да се включи в разследването на смъртта на Омар Зайед. Те обясниха, че българските власти са отказали както на тях, така и на посолството да присъстват на аутопсията на Зайед. Трупът на Зайед, за когото има искане за екстрадиране от Израел заради убийство, което е извършил преди 22 години, беше открит в петък в двора на палестинското посолство в София. Не е ясно дали става дума за убийство или самоубийство.

Омар Зайед е бил част от Народния фронт за освобождение на Палестина. При една партизанска акция е бил ранен. Той е живял в България от 20 години. Израел знаеше, че е тук. Чрез него искат да отправят заплаха към всички палестинци. Преди няколко месеца палестинското правителство подписа споразумение с Международния наказателен съд.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3157 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
не разбирам

2016.05.23 | 19:08

9
Погледнете след решението да се създаде еврейска държава на територията на Палестина как останките от Палестина се свиват ден след ден, година след година, декада след декада. Как се оправдава този п/роцес от международната общност.

2016.05.23 | 19:07

8
Малко ли са нашите цигани че сега ще развъждаме и палестински и то доказани терористи-убийци ? И отгоре на всичко убиеца бил герой ! Тези маймуни са усвоили лексиката на българските терористи-- шумкари от 1943-1944 г !!

2016.03.25 | 16:13

7
Такива отрепки са добре дошли в България -- веднага се продават на властта и полицията и стават очи и уши за всичко, което се случва със другите емигранти в страната !

2016.03.05 | 11:55

1
Вярно.Сега е по-малко от една трета.Първоначално за евр.държава е била определена цялата палестина-сегашните Израел и Йордания.

2016.03.25 | 16:13

6
Мам.ти ислямче гадно. Марш от тука, обратно там
ss

2016.03.25 | 16:13

5
абе, талибанче, какъв герой е, най-обикновен престъпник , лапай дюнера...........
БЪЛГАРИЯ

2016.03.25 | 16:13

4
НЕ ТИ ЛИ ТЕЖИ НА СЪВЕСТТА ПОГУБЕНИЯ ЖИВОТ НА НЕВИННИЯ ЕВРЕЙСКИ СТУДЕНТ , КОЙТО Е БИЛ НА ТВОИТЕ ГОДИНИ? КАК СА СЕ ЧУВСТВАЛИ НЕГОВИТЕ БЛИЗКИ? БАЩА ТИ Е ГЕРОЙ? - ТРИМА ВЪОРЪЖЕНИ СРЕЩУ НЕВЪОРЪЖЕН? ЗАСРАМИ СЕ!
михаил

2016.03.25 | 16:12

3
и докъде стигнахте с борбата?само невинни хора убивате .
brej

2016.03.23 | 10:34

2
Не съм вярвал, че има толкова платени еврейчета в бг сайтовете. Нищо чудно че цял свят ви мрази. Идвате в нашата страна, саморазправяте се с човек, който от 20 години живее в БГ. Не признавате закон и ред. Нищо, като гръмнат още няколко автобуса в Бургас ще се сетите кон боб яде ли!!! Не че ви го пожелавам ама... ви го пожелах!!!

Добави коментар

Водещи новини