Управляващата коалиция в Ирландия призна, че е загубила вчерашните избори

  • 28 февруари 2016 08:29

  • 1035
  • 0
Управляващата коалиция в Ирландия призна, че е загубила вчерашните избори
© Gettyimages (архив)

Премиерът на Ирландия Енда Кени призна тази нощ, че досегашната управляваща коалиция между неговата партия "Фина гейл" (ФГ) и Ирландската лейбъристка партия няма да може да състави ново правителство след вчерашните избори, предадоха осведомителните агенции.

"Ясно е, че "Фина гейл" и лейбъристите няма да се върнат на власт", каза той в избирателния си район в Касълбар, западна Ирландия, където бе преизбран за депутат. Кени добави, че ще почака, докато бъдат преброени всички гласове, за да се видят вариантите за съставяне на следващия кабинет. "Бих желал да си мисля, че е възможно" да бъде запазено на власт това правителство, което мина през "много трудности", каза премиерът.

Министърът на земеделието Саймън Ковъни също призна, че ФГ има слаб изборен резултат. Същевременно той изрази мнение, че Енда Кени не трябва да подава оставка, защото според него партията ще спечели 50 мандата и ще бъде с най-голямата парламентарна група в 166-местната Камара на представителите. "Енда Кени ще бъде лидер на най-голямата партия", заключи Ковъни. На изборите през 2011 г. ФГ спечели 76 места, а лейбъристите - 37, припомня БТА.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1035 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини