Горанов: Законът ясно посочва какви данни могат да се оповестяват за физическите лица в КТБ (видео)

  • 26 февруари 2016 11:22

  • 1255
  • 2
Горанов: Законът ясно посочва какви данни могат да се оповестяват за физическите лица в КТБ (видео)
© Булфото

При осъществяване на правомощията си синдикът на банката КТБ е длъжен да оповести информацията за физически и юридически лица. Информацията , която е публикувана, съдържа данните на физическите лица, а в отделен списък са оповестени лицата с волеизявление. Законът ясно посочва кои лица могат да бъдат оповестени. Не съществува никаква пречка да се формира законът така, че да се възложи допълнителна информация. Това заяви от трибуната в НС финансовият министър Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва на въпрос от депутатите Петър Славов и Мартин Димитров относно оповестяване пълните данни за лицата, придобили вземания от "КТБ" АД (цесионери), след налагане на специален надзор.

По думите на Горанов тълкуването на закона е право на синдиците и той не може да го промени това. Ако прецизираме въпросите – ще можем да получим допълнителна информация, категоричен е той.

Последвайте канала на

Калина Христова
1255 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.02.26 | 21:39

2
Толкова сте прозрачни, че няма накъде....всички знаем, че всичко е заметено вече....колкото и разкрихте досиетата на куките от дс досега....
Мими

2016.02.26 | 21:39

1
Еда, ама нали нашите политици са популисти. Никой не го интересуват законите, важното е да трупат рейтинг по всякакъв начин и с цената на всичко. Ако бяха толкова активни и при екстрадирането на Цветан Василев до сега щяхме да сме го докарали до България и вече да отговаря пред съда какво е направил спестяванията на вложителите в КТБ. Сега гледаме някакво глупаво фиаско и никой не е виновен, а всеки е с компетентно мнение по въпроси, от които не разбира. А виновни няма… смешна работа. Ако бяхме в някоя друга държава до сега да бяха ги разкостили всички по веригата и да бяха им продали и гащите, за да се върнат парите на хората.

Добави коментар

Водещи новини