Танева: Всички отрасли на земеделието бележат ръст

  • 24 февруари 2016 14:19

  • 1680
  • 1
Танева: Всички отрасли на земеделието бележат ръст
© Булфото

Всички отрасли на земеделието бележат ръст, въпреки трудната за производителите във финансов план земеделска 2015 година. Това каза в Пловдив министърът на земеделието и храните Десислава ТаневаДесислава ТаневаДесислава Танева е родена на 9 юни 1972 г. в град Сливен. През 1990 г. завършва ПМГ "Добри по време на откриването на 25-та Международна селскостопанска изложба "Агра".

Независимо от изключително трудната година имаме ръст в сектор животновъдство, с изключение на млечното говедовъдство, посочи министър Танева. Затвърдила се е и тенденцията за развитие на животновъдството под селекционен контрол, това което министерството е целяло с въведените мерки за подкрепа. Отчетен е най-висок ръст в биологичното производство. Макар и с по-ниски проценти има ръст в развитието на производството на трайни насаждения и зеленчуци.

"Дали този ръст ще стане устойчив и дали това ще носи доходи на земеделските производители, министерството ще прецени в края на програмния период, когато ще се установи дали мерките за подкрепа в обхвата на директните плащания са довели до търсената цел - балансирано земеделско българско производство", каза още Десислава ТаневаДесислава ТаневаДесислава Танева е родена на 9 юни 1972 г. в град Сливен. През 1990 г. завършва ПМГ "Добри, цитирана от БТА.

Тя оповести, че тази седмица ще бъдат разплатени 143 милиона лева по още няколко от мерките в обхвата на директните плащания - за необлагодетелствани райони и "Натура 2000".

Радвам се, че в рамките на тазгодишната изложба "Агра" Селскостопанска академия предоставя на българските земеделски производители нови сортове и нови технологии, с които да се подобри ефективността, каза още министър Танева. Тя изрази надежда и увереност, че идващата земеделска година ще затвърди възходящия тренд на производството в отделните отрасли на земеделието в България и ще подобри приходите от него.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1680 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.02.29 | 19:36

1
ДА БЕ ДА.БЕЛЕЖАТ РЪСТ ВЪВ ВНОСА НА ВНОСНИ СТОКИ.А НАШИТЕ СА НА ЗЛАТНИ ЦЕНИ

Добави коментар

Водещи новини