Манолова: Всеки ден получавам жалби срещу "Топлофикация-София" (видео)

  • 23 февруари 2016 15:03

  • 1948
  • 3
Манолова: Всеки ден получавам жалби срещу "Топлофикация-София" (видео)
©

Омбудсманът Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на проведе среща с министъра на енергетиката Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по, председателят на КЕВР Иван Иванов, депутати и експерти. На нея те обсъдиха мерките, които трябва да бъдат взети, за да се решат проблемите на гражданите с „Топлофикация- София” , предаде репортер на Novini.bg.

Манолова е провела поредица от срещи с потърпевши граждани и клиенти на столичната топлофикация и обясни, че няма ден, в които да не получава жалба срещу дружеството – монопол. Тя и екипът й са изготвили доклад, в които са конкретизирали проблема. По думите й те са сезирали Върховния административен съд за такса „Сградна инсталация”, която дружеството събира. „Атакувахме и таксата на юрисконсултите в Конституционния съд. Тя възлиза на 300 лв.”, категорична е Манолова и добави, че ЕК също е сигнализирана за проблемите в областта.

Манолова иска да се намери най-справедливия начин за хората, които ползват услугите на „Топлофикация-София”, и които получават всеки месец сметки, неразбираеми за тях.

Манолова от институцията на омбудсманът предлагат следните мерки: Задължително в програмата за саниране да бъде сключено вертикалните щрангове да се променят в хоризонтални. Да отпадне таксата за юрисконсулт от 300 лева пред съда и от 350 лв пред частен съдебен изпълнител. „Все пак те получават възнаграждения от” Топлофикация”, каза тя. Също така хората, които ще бъдат съдени, задължително да получават уведомление и да им бъде даден гратисен период от 15 дни, в който, ако преценят и намерят средства - да си оправят задълженията. „Методиката за дялово разпределение да е по-ясна и справедлива. Сметките трябва да са по-разбираеми”, настоява още Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на.

Енергийният министър Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по заяви, министерство й също се е запознало с проблема на топлофикация. „Има сформирана работна група, която търси начини и конкретни мерки за справянето с проблемите. Имаме воля да решим проблема в сектора”, каза още тя.

Последвайте канала на

Калина Христова
1948 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.02.23 | 20:16

3
махнете "счетоводителите" и готово

2016.02.23 | 19:57

2
То, че ги получаваш, добре, но въпросът е ти какво правиш другарко Майнолова.
stoiko

2016.02.23 | 19:39

1
Zasto ne se izrep4is,kato predi po vreme na Oresarsky,ti kravo tapa.

Добави коментар

Водещи новини