КТ "Подкрепа" поиска оставката на Симеон Дянков

  • 18 ноември 2011 10:08

  • 3705
  • 12
КТ "Подкрепа" поиска оставката на Симеон Дянков
©

КТ "Подкрепа" напуска Тристранния съвет и иска оставката на вицепремиера Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи заради намерението му да повиши пенсионната възраст с една година още от януари.

Синдикатът настоява правителството да спази споразумението за повишаване на възрастта едва от 2021 година както беше предвидено. Това каза председателят на Националния стачен комитет Евгени Душков пред БНР.

"Обръщаме се към премиера г-н Борисов да преосмисли оставането на г-н Дянков в правителството. Преди 2 години не кой да е друг, а Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи каза, че ще се намалят с два пункта пенсионните вноски и щеше да докара много пари по някакъв начин. Видяхме дали ги докара и докъде се стигна с намаляването. Миналата година отново трябваше да се повишават пенсионните вноски, но вместо да се види защо няма пари, най-лесното е да се реже или от доходите, или да се увеличава възраст. "

Ръководството на КТ "Подкрепа" е дало мандат на Стачния комитет да организира ефективни протести и срещу новия ред на заплащане в държавната администрация, при който се отменят добавките за прослужено време, обясни Душков.

"Това са чисто субективни критерии, по които няма нито един обективен, който да даде оценка за труда. Прекият началник ще решава кой ще взима пари и кой не, повече или по-малко. Дори при напълно изпълнена задача, няма гаранция, че работникът ще получи пълното си възнаграждение"

Дали ще се стигне до стачки ще зависи от решенията на Народното събрание, каза Евгени Душков. Намерения за напускане на Тристранния съвет и демонстрации срещу ускорената пенсионна реформа изрази вчера и КНСБ.

Последвайте канала на

Novini.bg
3705 12

Коментари 12

Добави коментар
хайдук

2011.11.19 | 22:22

12
Прочетох всички коментари иначе сте големи майстори на словото пред компа,щом не сте доволни от Б.Борисов ,грабвайте пушки и тояги и на бунт. И тогава ще си живеете охолно и предоволно и от германци и французи......... Ама дупе да ви е яко след това.
sportnamedicina.com

2011.11.19 | 22:21

11
ако сте спортист и имате нужда от ортези, протектори и предпазно облекло www.sportnamedicina.com
апостола

2011.11.19 | 17:19

10
евала на че му искате оставката на тоя човек докато не ни е съсипъл и унищожил до края а той идва дано има някой горе и ви помогне че иначе в тая смешна държава трядно
e

2011.11.19 | 15:13

9
Премиер Борисов,понеже Дянков няма да обясни за "пролуките" в бюджета и за "Здр.-Касичка",нито Цветанов за "Течовете" от МВР-бюджета,нито за Булгаргаз-ИТИЧАНИЯТА,поне ти при откриванията на Концесията за БДЖ-гарите,да не забравиш да обявиш,че освен ДА ПРОДАВАТ БИЛЕТИ и ДА МИНАВАТ ВЛАКОВЕ като ЗАДЪЛЖИТЕЛНО УСЛОВИЕ,да кажеш ,че и може да се продават ПУКАНКИ.Извинявам се за многото запетайки,но и ЧЕ-та-та си са много.Преди да РАЗГЛЕДАТЕ проектозакона за пуканките,виж малко се сети -КАК ЧАК СЕГА се сетихте за ИЗЧЕЗНАЛИТЕ ЯЗОВИРИ.Това не бе ли заложено в ABV=PROGRAMATA,катоПРО,ПОРЦИОНАЛНО ПРЕДЛАГАНЕ на порциии с медийни ОБГАЗЯВАНИЯ от ТОЗИ АБВ-ТИП.При токова ГОЛЯМ ПРЕХОД ,ПАРТИЙТА ГЛАВНИЦА да "пропусне" такива НЕДОВИЖДАНИЯ като "Цанков Камък" и сега :"ПО АСАНСЬОРА ЗА ЛУНАТА НИ ОТМЪКНАХА И ЯЗОВИРИТЕ !!!" Бойко,по-добър си в разказите как си ЯЛ ФИЛИИ С МАС.А обясняваш в медиите как от СЕЕНЕТО НА КАРТОФИТЕ си ПОРАСНАЛ ТОЛКОВА??? Еееее,с КАСКАВАЛЛЛ.И още с мин.Дянков да вземете да синхронизирате нещата,когато обявявате ,че в банките българите ИМАЛИ СПЕСТЯВАНИЯ,понеже средностатистическия българин има други НЕЩА в банките,а РЕЖЕЩИТЕ ЛЕНТИЧКИ си имат "ФИРМИЧКИ" от сееене на картофи с АБВ-РЕГИСТРАЦИЯ : "БЪЛГАРИЯ-БАНАНОВАТА РЕПУБИЛА- АБВ.ЛТД"
ДО КОГА

2011.11.19 | 15:13

8
Реформи, реформи и пак реформи, но с кого. В сраната вече няма качествени хора, а и населението драстично намалява, защото по добре добре живеещ наемник в чужда държава отколкото беден и гладен роб в собствената си държава. Да Ви е сладко.
ДО КОГА

2011.11.19 | 15:12

7
Закъсала държава! Продънена хазна! И кой ли оправи таз глупава страна, Щом всеки смахнат правник – ерзац специалист Минава за държавник, дори за финансист? Разпъната държава – ограбена страна, С закони, ред и право – без никаква цена. И куц, и сляп, и блъснат – известно е това – се учи тук да бръсне народната глава. В Дермен дере завършил с успех университет, във София се връща велик капацитет, и само тъй, от скромност, не става президент, а само прост министър в критичния момент. Един учил финанси при някой дърт лихвар, Не се родил със шанс и изскача секретар, А друг видял на кино Париж и Берлин И ето го – заминал дипломат във Рим Закъсала държава, затънал параход и никой грош не дава за своя „мил” народ- министрите в чужбина, избраниците спят, а вълчите дружини спокойно си крадат! Но в тези дни размирни един достоен мъж – държавният ни бирник – се шляе в шир и длъж и толкова обича народа обеднял, че щедро му съблича и сетния парцал!.. Тома Измирлиев- писанов в периода 1920-25г
Стефан

2011.11.19 | 15:12

6
Докато Дянков има Американец за консултант така ще е, искат американски пинизи да ни вкарат, а ББ да отпусне малко монопола и нещата сами ще тръгнат.
fen 1

2011.11.19 | 15:11

5
Пак няма пари, и пак от сиромаха искат. А защо не погнат фирмите да си плащат данъците? Защото са техни. Защо не намалят парите които взимат като "партийни"? На военните и полицаите защо не намалят заплатите при пенсиониране на 10, а не както е сега на 20бр.? Защото най-лесно се взима от сиромаха. Той данъци не може да укрие. И така продължава корумпираното управление на поредните корумпирани управляващи. Но ние сами сме си виновни, защото си натискаме парцалите, а не вземем пример от Гърците!
xoi

2011.11.18 | 22:49

4
ISTINATA E EDNA, TOVA PAPCIVO PICLEME DIANKOV E SAMO PLUS MINUS, BAKEL NE RAZBIRA OT IKONOMIKA I DARJAVNOST... KOLKO PO-SKORO GO RAZKARA BOIKO, TOLKOVA PO-DOBRE I ZA DARJAVATA I ZA GERB, CE SKORO SHTE DOIDAT PARLAMENTARNITE IZBORI I UTIVATE GOSPODA OT GERB NA OPASHKATA KAM KOSTOV I CARIA,,,,
gigi

2011.11.18 | 21:14

3
даааааааа, браво на ,,подкрепа,,ако е истина значи заслужавате довериетодано пак не ни закопае този дянков.. питате го в гърция в франция белгия на колко години ги пенсионират и колко са мин пенсии колкото у нас премиерските заплатииииииии как да не псу плачеш

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини