Дариткова: При необходимост здравната карта може да се актуализира

  • 17 февруари 2016 08:23

  • 1597
  • 0
Дариткова: При необходимост здравната карта може да се актуализира
©

Периодично правим срещи със здравния министър, за да обсъдим стъпките в реформата в сектора. Вчера обсъдихме темата за електронната идентификация, както и стратегия за вота на недоверие. Това каза в сутрешния блок на БНТ председателят на Комисията по здравеопазване Даниела Дариткова.

Здравната карта е един от елементите, които очакваме да се случат в системата на здравеопазването. Идеята не е нова, но фактическата реализация е трудно осъществима. Проектът е на етап обществено обсъждане, не е финализиран и всяка областна комисия има възможност да коригира това, което националната комисия е направила, посочи Дариткова.

Тя подчерта, че твърденията, че ще има закриване на болници, не отговарят на истината.

Много е важно картата да даде бъдещо развитие на здравеопазването. В закона е записано, че при необходимост здравната карта може да се актуализира от националната комисия. Много е важно да се преценят всички "за" и "против" и да се вземат гъвкави решения.
Здравната карта ще е много полезна за планиране на ресурсите в здравния сектор, заяви шефката на здравната комисия.

Тя уточни, че в проекта се запазва правото всеки здравноосигурен да може да избере личен лекар, специалист и болница навсякъде в България.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1597 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини