Джамбазки: Нека не сме наивни, че някой друг ще ни пази

  • 09 февруари 2016 07:47

  • 1395
  • 1
Джамбазки: Нека не сме наивни, че някой друг ще ни пази
© Булфото (архив)

Няма единодушно мнение дали да има наборна военна служба в държавите в ЕС. Геополитическата обстановка изисква да преразгледаме своите позиции. На изток и юг от нас има дългогодишни военни кризи в Украйна и Сирия, Либия и Ирак, тези конфликти ще породят изместването на огромни маси от хора. На запад от нас има три държави, които са черни дупки на картата. Нека не сме наивни, че някой друг ще ни пази, каза евродепутатът Ангел Джамбазки в ефира на БНТ.

Българската нация е сложна, тя се гордее с историята си, но ако трябва да бъде подготвена и да уважава йерархията тя започва да пищи, мрънка, че се нараняват свободите й, каза блогърът Иван Стамболов. Всеки мъж трябва да познава оръжието и да борави с него.

Военната подготовка не става с книжки и по интернет. Обществото ни има нужда от самодисциплина, ред и уважение на другите, смята Джамбазки. В момента виждаме как сме деградирали заради липсата на тези чувства. Една голяма част от невписаните български граждани ще имат голяма полза от едно такова обучение, категоричен е той.

Не бих казал, че задължителната казарма ще възпита българите. Казармата би възпитала ценни качества в подрастващия мъж, но трябва да се подходи внимателно, защото имаме професии, в които ако трябва да се отделиш за 6 месеца, няма да е на добре, каза музикантът Калин Вельов.

Има различни начини да се организира този процес, не е нужно да си изолиран някъде за някакъв период от време. Нужно е да се възпитат умения, ценности и уважение у всички млади български момчета и момичета, каза евродепутатът.

Последвайте канала на

1395 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.02.18 | 11:30

1
Тя нашата полиция не ни пази дето е най много от глава на населението камо ли някой друг.

Добави коментар

Водещи новини