Плевнелиев пред българската общност в Сао Пауло: Вие сте мостът между България и Бразилия

  • 03 февруари 2016 07:27

  • 1245
  • 3
Плевнелиев пред българската общност в Сао Пауло: Вие сте мостът между България и Бразилия
© Президентство

Вие обичате България и ни зареждате с вашия патриотизъм и вашето родолюбие, каза президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното на среща с българската общност в бразилския мегаполис Сао Пауло, където пристигна в рамките на продължаващата си официална визита в Бразилия.

Хората тук ви обичат и уважават. Вие представлявате България по най-достойния начин, това се отплаща и на българския народ, каза президентът, който изтъкна правеното от общността за съхраняване на българските традиции, създаването на българското училище. Днес българската държавност в лицето на държавния глава може само да ви благодари, да ви окуражи във всяка ваша инициатива, каза Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

Във връзка с откритата за първи път изборна секция в града, президентът благодари на представителите на българската общност за активната гражданска позиция и за това, че имат отношение към случващото се в България. А българската държава ще ви се отплати и с новоприетия в Народното събрание позитивен отговор на идеята на държавния глава за електронно дистанционно гласуване, посочи Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

Президентът Русеф обича България. Пази топъл спомен от нейното посещение в България през първата година от мандата си. Обеща и да се върне в последната година от втория си мандат, каза президентът Плевнелиев на срещата. Бразилските министри на образованието и на технологиите ще посетят България през тази година, бизнес делегации от гр. Бразилия и от Сао Пауло също ще дойдат у нас.
Вие сте най-добрите посланици на България, вие сте мостът между България и Бразилия, каза президентът на присъстващите.

На държавния глава беше връчен плакет, с който се отбелязва 90-ата годишнина от пристигането на първата емигрантска група в Бразилия - през 1926 година. Потомъкът на дошли от Бесарабия българи Жорже Косиков подари на президента три свои книги.

Сред присъствалите на срещата беше Николай Генов, музикант, женен за бразилка, който живее почти от 20 години в Сао Пауло. Свири на валдхорна. Използвал възможност за работа в Бразилия, явил се на конкурс и бил приет. Преди това работил в Симфоничния оркестър на БНР. През 1997 г. симфоничният оркестър в Сао Пауло бил подновен и много чужденци били поканени да попълнят свободните места. Генов познава десетки българи в града, с които се среща най-вече на събития, свързани с българското училище.

Музикантът смята, че българската общност е задружна, но отчита, че може би трябва да правят повече срещи извън официалните поводи. Градът е предимно свързан с работа, тук се работи денонощно, разказа Николай Генов. Според него е необходим баланс между отдадеността на работата и възможността за повече време за личния живот и близките.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1245 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
XXL

2016.02.08 | 14:47

3
ДО БЪЛГАРСКАТА ОБЩНОСТ В БРАЗИЛИЯ.Моля не си харчете парите на вятъра.Тук в България те ще бъдат откраднати от политическата мафия.Със тях ще се хранят цигани и пдепутати бежанци.

2016.02.08 | 14:47

2
Мостът от Бразилия до забравена България е толкова далече,че едва се държи или едва ще рухне всеки момент.
Врачанин

2016.02.08 | 14:47

1
Никви мостове БЪЛГАРИЯ умира!РОСЕН е Виновен мамичката му долна

Добави коментар

Водещи новини