Плевнелиев: Всеки проект между България и Бразилия ни е важен

  • 02 февруари 2016 19:26

  • 1134
  • 4
Плевнелиев: Всеки проект между България и Бразилия ни е важен
© Президентство

България иска да открие нови пазари, българските компании са амбициозни, компетентни, могат. Българските банки, които стоят зад тях, са добре ликвидни и готови да финансират бъдещия експорт.

Това заяви президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното при откриването на бразилско-български бизнес форум в столицата на Бразилия, в рамките на официалното си посещение в латиноамериканската държава. Президентът, който представи бизнес предимствата на България, увери, че присъстващите български компании знаят как да постигат добри резултати на световната сцена, а сред тях има и такива, познаващи Бразилия много добре, като даде пример с българска компания от ИТ-сектора, която има 1 милион клиенти в Бразилия, и която, по думите му, може да постигне много повече в страната.

Ще се радваме да подкрепите българските компании, които са днес тук заедно с мен, в областта на минната индустрия, да намерим заедно възможност България, която е традиционен производител на качествени храни, да увеличи своите пазари тук, посочи президентът Плевнелиев, който даде и други примери за успешни български предприятия и производства.

Всеки проект между България и Бразилия ни е важен. Всяка добра идея е стратегически важна, няма значение дали е голяма или малка, но има значение, че е между България и Бразилия и затова ще застанем зад нея и ще я подкрепим, защото виждаме големия потенциал, каза българският държавен глава.

Идваме тук, при вас, хората, които движат една от десетте най-големи икономики на планетата, с едно много ясно послание. България е приятел, България е мирна, красива развиваща се демокрация. България е държава със стратегическо местоположение. Българите са добронамерени, добре образовани и знаят, че нищо не се постига даром, а трябва да се изработи, посочи президентът Плевнелиев.
Вчера бяхме заедно с най-висшето държавно ръководство на Бразилия. Видяхме, че хоризонтът е огромен, видяхме, че потенциалът е голям, че заедно сме по-силни, каза българският президент.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1134 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2016.02.08 | 22:26

4
Палячо, какво става с КТБ, с досиетата на другите комунисти, със корумпираните институции...?!!?
MARABA ANADOLSKİ

2016.02.05 | 10:58

2
Ahmed Doğanı niye mahkemeye vermiyorsunuz?Memlekete bunun bir hayırı mı var yoksa?

2016.02.05 | 10:58

3
ТИ ЩО МЕ ПСУВАШ БЕ ГЬОТФЕРЕН

2016.02.02 | 20:40

1
tyk sme 5-tiq svqt kvo ktb te goni

Добави коментар

Водещи новини