Разделение сред управляващите, ГЕРБ и част от РБ подкрепят Кунева, АБВ и ПФ не (обновена+видео+снимк

  • 02 февруари 2016 19:50

  • 5165
  • 10
Разделение сред управляващите, ГЕРБ и част от РБ подкрепят Кунева, АБВ и ПФ не (обновена+видео+снимк
© Булфото

В Народното събрание започна срещата на Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 с партиите, които подкрепят коалиционното правителство, предаде репортер на Novini.bg.

На нея тя ще представи концепцията си за управление на Министерството на образованието и ще се опита да убеди депутатите от ГЕРБ, РБ, ПФ и АБВ да гласуват в подкрепа на нейната кандидатура за министър на образованието.

Припомняме, нейната кандидатура беше издигната от РБ, след като проф. Тодор Танев подаде оставка от поста образователен министър. Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г прие нейната номицация и проведе среща с Кунева, в рамките на която двамата обсъдиха ускоряването на реформите в образованието и приемането на строго антикорупционно законодателство. В същото време днес излезе информация, че гражданската квота на РБ не подкрепя кандидатурата на вицепремиера.

От Парламентарната група на ГЕРБ категорично заявиха, че подкрепят предложението на министър-председателя министерството на образованието да бъде поето от Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22. Смятаме, че тя ще се справи. Всички колеги, които сме в зала утре, ще подкрепят нейната кандидатура, заяви Цвета Караянчева.

Реформаторите остават разделени относно кандидатурата на Кунева. Доверие ще й гласуват нейните съпартийци и депутатите от СДС. Гражданската квота и хората на Радан Кънев няма да я подкрепят. От АБВ също заявиха, че няма да гласуват "за" Кунева да оглави министерството на образованието.

След среща с Патриотичния фронт Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 започна среща и с ПГ на БДЦ. Тя заяви, че пред парламентарните групи излага своите виждания за сферата на образованието, но предпочита по-малко да говори, отколкото да отговаря на зададените въпроси. ПФ ще решат на заседание на група дали ще подкрепят кандидатурата на вицепремиара Кунева за министър на образованието.

Представителите на партиите БДЦ и Народен съюз в парламентарната група на БДЦ нямат единна позиция по въпроса за гласуването по кандидатурата на Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 за министър на образованието. Представителите на партия БДЦ, която има осем депутати в групата, ще подкрепи Кунева, обяви Красимира Ковачка след срещата с Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 в парламента.

Светлин Танчев посочи, че за представителите на "Народен съюз" в ПГ на БДЦ Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 не е била достатъчно убедителна, че би се справила в този тежък сектор заедно със задълженията си като вицепремиер по европейските въпроси. Затова трима депутати от Народен съюз в ПГ на БДЦ, които утре ще бъдат на заседанието, ще гласуват "въздържал се". Двама от народните представители от "Народен съюз" са в командировка.

Парламентарната група на Патриотичния фронт няма да подкрепи кандидатурата на Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 за министър на образованието, съобщиха след заседанието на групата Красимир Каракачанов и Валери Симеонов. Аргументът е, че Кунева не се ползва от подкрепата на патриотично ориентираните избиратели, посочи Симеонов. При гласуването депутатите от ПФ ще решат според собствените си виждания дали да бъдат "против" или "въздържал се". По-правилният подход беше да не се бърза, да се потърси онази фигура за министър на образованието, която ще успокои обществото и ще вдъхне увереност, че в българското образование ще настъпи онзи обрат, който очакваме от 20 години, коментира Каракачанов.

Така утрешното гласуване на кандидатурата на Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 за министър на образованието се очертава да бъде доста интересно. По-рано днес от БСП, ДПС и "Атака" бяха категорични, че ще гласуват "против".

Спешните ми приоритети са подготвяне на държавните образователни стандарти за новата учебна година, Закона за висшето образование и доброто изпълнение на оперативната програма, каза пък от своя страна Кунева. Сред дългосрочните си приоритети тя изброи повишаване на грамотността на българските ученици в класации като PISA, модерннизацията на образованието и прегледа на стратегиите в системата.

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
5165 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар

2016.02.03 | 15:54

10
Стига с тая Кунева !! Малоумни ли сте ,че така не разбрахте че за нищо не става и никой не я иска освен смахнатите гербаджии!!
Веселин Василев

2016.02.03 | 15:54

9
Абе предложете млад кадърен специалист - със стари к----ви нов бардак не става.
naco

2016.02.03 | 15:53

8
СПОКОЙНО! Гласовете на "народните представители" ще бъдат ТОЧНО толкова,че да бъде "избрана" въпросната г-жа! Вервайте ни!? ВСИЧКИ гласуващи по ИМЕННО са УВЕДОМЕНИ и със СМС-и!?

2016.02.03 | 15:53

7
Какво министерство на образованието - тази е за пандиза.

2016.02.03 | 01:42

6
НИКОГА НИКОГА НИКОГА
ВАЖНО!

2016.02.03 | 01:42

5
Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените обл. Бургас. На Елените не плащат, там ще бъдете нищожества и на всичкото отгоре ще работите без пари! Настаняват те в общежитие без никакви условия за живеене! Отношението е като към животни!
хаха

2016.02.03 | 01:03

4
Поредния театър! ВМРО нямало да гласува за Кунева хаха друг път, ще гласуват и хора ще подрусват! Каракачанов де БлЯ и зяпа квинса тея турци в министерството на оразованието???? А?? Каракачанка кажи беееее кви са те турци експерти в МОН??? Предател същия си като Сидеров вфенди!!!

2016.02.02 | 23:29

3
а къде е Рада Дълбоката?

2016.02.02 | 22:40

2
EDNO GOVORYAT DRUGO MISLYAT TRETO VURCHAT- DA SPODELIM MUKITE S TYAH GORKITE
Пушек ще се вдига

2016.02.02 | 22:40

1
Накрая всички ще я подкрепят, че пушек ще се вдига. Така беше и при гласуването за нов държавен заем. В началото всички бяха против, освен ГЕРБ, но изведнъж всички го подкрепиха, че чак и ДПС се включиха, а без малко БСП и Атака да го подкрепят.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини