Община Добричка ще прави пълна идентификация на общинските имоти

  • 01 февруари 2016 11:40

  • 873
  • 0
Община Добричка ще прави пълна идентификация на общинските имоти
© Булфото/Архив

Община Добричка ще предприеме пълна идентификация на общинските имоти, предвижда стратегията за управление на общинската собственост в периода до 2019 година, която Общинският съвет вече утвърди.

Общината, която е сред най-големите по територия в страната, притежава 5137 имота - земеделски земи, язовири, сгради на детски градини, училища, читалища, кметства, стадиони и други. Общинският поземлен фонд надхвърля 96 800 декара. От отдаване под наем на земеделска земя през миналата година общината е събрала над 1 452 000 лева, пише БТА.

Процесът на идентификация на общинските имоти ще бъде ускорен, за да се подобри управлението на собствеността и се осигурят повече приходи. Ще бъде изследван потенциала на всеки терен, особено на имотите, които са в близост до републикански пътища и до административния център, предвижда стратегията. Общината ще предложи за продажба свободни сгради, които не са в добро състояние и е нецелесъобразно да влага средства за ремонти. В близките години ще се търсят купувачи и за сградите на закрити училища и детски градини в селата.

Последвайте канала на

873 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини