Без цигари в колите на Острова

  • 16 ноември 2011 11:14

  • 655
  • 0
Без цигари в колите на Острова
© gettyimages

Британската медицинска асоциация призова правителството да предприеме "смел и дързък ход" и да забрани пушенето в личните автомобили не толкова заради сигурността на пътя, колкото по здравословни причини, пише лондонският в. "Индипендънт".

Научни изследвания сочат, че пушенето на тютюн в затворено превозно средство излага пътниците на големи количества вредни вещества, подчертават лекарите. Нивото на токсините може да е 23 пъти по-голямо от това в обикновен одимен бар, като децата и възрастните хора са особено застрашени.

Децата абсорбират повече замърсители от възрастните и тяхната имунна система е по-малко способна да се справи с ефекта от пасивното пушене. Възрастните пък са изложени на опасност от респираторни проблеми, които могат да се влошат заради вдишването на цигарен дим, предупреждават лекарите. "Великобритания направи голяма крачка напред в борбата срещу тютюнопушенето, като забрани пушенето във всички затворени обществена места, но може да бъде направено още", каза доктор Вивиен Нейтансън от Британската медицинска асоциация. "Призоваваме правителството да предприеме смелия и дързък ход и да забрани пушенето в личните автомобили", каза представителката на организацията.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
655 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини