Обсъждат руските визи в София

  • 27 януари 2016 07:29

  • 1573
  • 2
Обсъждат руските визи в София
© Getty Images/Guliver

Възможностите за облекчаване на визовия режим за Русия ще бъдат обсъждани днес в София на 15-ото заседанието на Българо-руската междуправителствена комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество. Това е само една от темите, с които ще се търси увеличаване на туристопотока, пише Стандарт.

За среща с родния министър на туризма Николина Ангелкова у нас пристига ръководителят на Федералната агенция по туризъм на Русия Олег Сафонов. Срещата между двамата е продължение на състоялата се в Москва през декември миналата година. Тогава Ангелкова бе казала, че страната ни работи за премахване на документите за влизане у нас за руския пазар. Впоследствие външно министерство пък я опровергаха и заявиха, че визите остават платени.

Все пак министърът е категорична, че се търсят варианти за облекчаване на режима с безплатни визи за определени групи като ученици и участници във фестивали. Тогава Ангелкова обяви и че се мисли и за нови изнесени визови центрове. По време на срещата си в Москва Ангелкова и Сафонов се разбраха един от дните, в които ще заседава междуправителствената комисия, да е посветен специално на туризма. Министърът ни тогава заяви, че има възможност у нас скоро да заработи специален кол център, на който руските туристи да търсят информация за ваканция у нас и да решават проблемите си по време на почивката си тук.

Последвайте канала на

1573 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
българин

2016.02.04 | 23:09

2
Ако искаме ръст в туризма трябва да създадем улеснения,а не затруднения за туристите.БИ ТРЯБВАЛО ДА СЕ ПОМИСЛИ КАК ВИЗСИТЕ ДА СЕ ПРЕМАХНАТ.Руските граждани имат редовни документи за самоличност издадени от руските паспортни служби.Какво пречи те да се регистрират като туристи с тях и да отпаднат визите за тях?А и не само за руски граждани биха могли да отпаднат визите.

2016.01.30 | 13:06

1
ЗАБРАНА ЗА ВСЯКАКВИ ТУРИСТИ. НАЛИ РУСНАЦИТЕ БИЛИ ПИЯНИЦИ, АНГЛИЧАНИТЕ И ТЕ, БЪЛГАРИТЕ СЕЛЯНИ, РУМЪНЦИТЕ КРАДЦИ. ЗАБРАНА НА ВСЯКАКЪВ ВИД ТУРИЗЪМ В БЪЛГАРИЯ. ДОКАТО НЕ СЕ НАУЧАТ КАК ДА СЕ ДЪРЖАТ НЕ ГИ ИСКАМЕ. САМО ЗА ГЕРМАНЦИТЕ МОЖЕ ДА НАПРАВИМ ОТСТЪПКИ, ЧЕ ТЕ ХОРАТА СКОРО ЩЕ ИЗБИРАТ МЕСТА ЗА ПРЕСЕЛВАНЕ И БЕЛКИМ ХАРЕСАТ БЪЛГАРИЯ ТА ДА ВДИГНАТ ЦЕНИТЕ НА ИМОТИТЕ

Добави коментар

Водещи новини