Николай Младенов приветства променената финландска позиция за членството ни в Шенген

  • 15 ноември 2011 18:46

  • 688
  • 0
Николай Младенов приветства променената финландска позиция за членството ни в Шенген
©

Външният министър Николай МладеновНиколай Младенов Николай Евтимов Младенов е избран за министър на външните работи от 41-ото Народно събрание на 27 приветства в Брюксел промяната в позицията на Финландия за членството на България и Румъния в Шенген, предаде БНР.

"Ние горещо приветстваме това, което Финландия направи. Сигурен съм, че промяната на тяхната позиция се дължи на внимателен анализ на това, което България и Румъния, разбира се, са постигнали в изграждането на граничен контрол. За България това е много добро развитие. Оттук нататък, разбира се, има още много работа да се постигне. Това не означава, че има прието решение. Надявам се и че на Европейския съвет през декември месец темата ще бъде дискутирана още веднъж, поне това е и желанието на Херман ван Ромпой".

Финландия обяви, че е променила подхода си към членството на България и Румъния в Шенген и е готова да приеме поетапното им влизане. Холандия обаче, която заедно с Хелзинки се противопоставяше на приемането на двете държави в зоната, остава твърдо против.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
688 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини