Митов: За нас Армения е важен международен партньор (видео)

  • 15 януари 2016 17:15

  • 1631
  • 3
Митов: За нас Армения е важен международен партньор (видео)
© Булфото

По време на посещението си в България външният министър на Армения Едвард Налбандян се срещна със своя български колега Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“,. След срещата на четири очи министър Митов заяви, че двете страни ще продължим да си сътрудничат и ще задълбочим приятелските си отношения, предаде репортер на Новини.бг.

Министър Митов заяви, че срещата им е била изключително ползотворна. Той подчерта, че ни свързват дълбоки исторически корени още от Средновековието, когато наши български царе са се женели за арменски принцеси. По-късно арменски граждани са спасили град Пазарджик и Каварна от опожаряване, затова арменците са и патрони на тези градове.

„За нас Армения е важен международен партньор“, увери Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“,. Заедно със своя колега са обсъдили необходимостта от развитието на търговско-икономическите взаимоотношения, както и разширяването на стокообмена между двете страни. Двамата също така са разговаряли и за съвместна инфраструктура. Също така България е обещала да съдейства в преговорите на Армения по пътя й към еврочлество.

Външният министър на Армения благодари на своя колега за топлия прием и обеща задълбочаване на търговско-икономическите взаимоотношения.

Освен това е била обсъдена кризата в Близкия Изток. На въпрос, възможно ли е границите ни да бъдат затворени, министър Митов обясни, че идеята за затварянето на границите е била обявена по време на блиц контрол от премиера, като добави, че той е вдигнал летвата.

„Винаги сме обсъждали, че външните граници на ЕС трябва да бъдат сериозно охранявани и контролирани. Всички сме наясно, че по-голяма част от влизащите не са бежанци. На тези които бягат от войната в Сирия трябва да им бъде оказана хуманитарна помощ, но на другите, които са икономически мигранти не трябва да бъдат допускани. Трябва да бъде обсъдена идеята за репатриране и всички без статут на бежанци да бъдат връщани в държавите си. Европейските граждани искат да се чувстват сигурни“, посочва Митов.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1631 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.04.04 | 13:03

3
Данелка другия ляв педал от така наречените Деформаторски Блок
Веселяка

2016.04.04 | 13:03

2
Тоя клоун още ли продължава да бъде министър? По добре е да го пратят за изтривалка на Кери.

2016.01.17 | 17:11

1
АРМЕНИЯ Е С РУСИЯ, ЗНАЧИ И РУСИЯ НИ Е ВАЖЕН ПАРТНЬОР

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини