Започват третата линия на софийското метро до края на месеца

  • 07 януари 2016 20:34

  • 3262
  • 3
Започват третата линия на софийското метро до края на месеца
©

До края на януари ще започне строежът на третата линия на софийското метро и ще бъде въведена нова организация на движението. До дни Столичната администрация ще представи алтернативни маршрути.

Това заяви кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска, цитирана от БНР.

"Това са седем метростанции. Самото трасе ще се изгражда подземно с къртица, но метростанциите, за да имат входове и подходи, се изграждат наземно. Те са в централна градска част, от "Зад канала", "Орлов мост", "Патриарх Евтимий", "Георги Софийски" , булевард "България", Красно село, и затова сме много внимателни при подготовката на организацията на движението", обясни градоначалникът.

Наземните работи на станциите ще се работят около година, година и половина, така че това е един срок, в който трябва да съчетаваме и строителството, и придвижването в града, подчерта Фандъкова.

Последвайте канала на

3262 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ИВАЙЛО

2016.02.23 | 15:16

3
колега,тези пари не са от България,ами са по други програми,Освен това преди много години се направи така ,че всяка област да си пази приходите от данъци и да се оправя сама,и от там дойде проблема,Как Видин да речем ще може да финансира сам проекти,,,,,и подобно с другите области,Така че не е от това което си мислиш :)
000

2016.01.23 | 09:58

2
браво другари - бюджета на България НЕ Е САМО за софия

2016.01.19 | 13:19

1
Един кадърен кмет, може да представи и защити даден проект, и да получи субсидии от Европейският съюз. На некадърните кметове градовете умират.

Добави коментар

Водещи новини