Протест срещу некадърните лекари в центъра на София (Снимки)

  • 13 ноември 2011 11:53

  • 5087
  • 15
Протест срещу некадърните лекари в центъра на София (Снимки)
© Булфото

Роднини и приятели на пациенти, пострадали или загубили живота си заради лекарска грешка, се събраха на мълчалив протест пред Народното събрание.

Те призоваха за изработване на законодателни мерки, чрез които да се търси персонална наказателна отговорност от лекарите, допуснали грешка.

Лекарските грешки стават поради незнание или поради немарливост, разказват Павел и Радослав, бащи на близнаци и на бебе, починали след недоглеждане от страна на лекарите и лоша организация в проследяването на бременността. "Системата не работи, доказано е. статистиката не се тълкува, анализира. Каза се, че има 15-20% недоносени бебета. Ако има единен регистър за завеждане на всяка една бременност, ще бъде ясно кое как е наблюдавано, защо се е стигнало. Дори и с 2% да могат да се подобрят резултатите, си заслужава". "Трябва да се направи кампания, за да се спре това нещо. С всеки изминал месец вместо това да се спре, то се увеличава. Увеличават се смъртните случаи при майките, при новородените".

Съпругът на починалата след раждане 19-годишна Деяна, се обяви за търсене на персонална отговорност от всеки лекар, допуснал грешка: "Пише, че ще наложат наказание на Пирогов и на Шейново, административни, до 1500 лева, аз не мисля, че животът на Деяна струва 1500 лева. Трябва да има по-големи санкции, да има уволнения, да се взимат разрешителни за практикуване на лекари. Не може те да убият човек, да си платят глобата и да продължат да си практикуват. Това не е нормална работа".

Последвайте канала на

Десислава Станева
5087 15

Свързани новини

Коментари 15

Добави коментар
Berhold

2017.07.04 | 15:57

15
Крайно време е да има лекари с отнети лекарски права,както и да си излежават присъдите като всички останали престъпници убили или отнели човешки живот.Да си плащат за безхаберието,некадърността и алчността под формата на кръвнина на роднините на убитото дете или родилка или въобще пациент.
нъцки

2017.07.04 | 15:57

14
Дреме им на лекарите и държавата за етническите българи ,всъщност те просто следват планът за геноцид над българите по известен като планът Ран-Ът .И всеки ден да се протестира най-много полицията да набие децата по някое време ,а докторите ще кажат не сме виновни ние просто малко ни плащат .Някой ще каже кат ни уморят кой ще управляват ? Ами никой те просто политици и олигарси ще се изнесат навън ,там си имат и домове и бизнес и скатани пари ,българският народ е раята която им работи ангарията и като една рая няма право на живот и грижи ,само на мизерия и мъки а животът на раята няма стойност .
живеем в кошмар

2017.07.04 | 15:56

13
Да те е страх направо да опреш до болница в тая държава!От болест са по-страшни.Толкова объркани диагнози и толкова грешно изписани лечения няма по земята!
Димитринка

2017.07.04 | 15:55

12
Само затворът ще ги превъзпита !!! Лекари = продажници
rali

2014.03.28 | 12:20

7
a ne e li kraino vreme lekarite da polu4at dostoino zapla6tane i uvajenie? kato ne vi haresva imate pravo da se lekuvate navsiakade. haide da vi vidim dali imatedupe.

2017.07.04 | 15:55

11
А ти щом ги казваш тия глупости на хората които недоволстват че ги убиват в болниците значи никакъв лекар не си и не заслужаваш да си на тази държавна хранилка с бюджет 3,5-4 милиарда освен парите за такси, парите за избор на екип, парите под масата и тнт, кото ние същите граждани за които питаш дали имаме дупе сме ви осигурили. Иначе ти къде ще отидеш с твоята уж професия и некадърността си, и за хамалин не ставаш, а в чужбина некадърници едва ли търпят. И защо във всяка друга професия гарантирано място няма, като при вас лекарите, и всички други си намират работа само ако са кадърни и се издигат и печелят само ако са кадърни. Защото аз лично от некадърен лекар ФАЙДА не виждам! Жалко за почернените хора и животи, и нека ви тежи на съвестта на тези които сте виновни.
Виктор

2011.12.09 | 23:56

4
Какво значи достойно заплащане според теб, Ралицо ? Я се огледай че повечето доХтури се возят на коли за по 30 - 50 хиляди лева НА СТАРО и са хванали множествена "жълтеница" по ръцете и вратовете. ДоХтурите заместиха мутрите по наглост и показна диващина - ако не си платиш, умираш. Понякога и да си платиш, пак ще те утрепят. Или за да "експериментират" ще те осакатят. Това ли наричаш медицина ??? Малки им били заплатите, а ?!
irenka

2011.12.09 | 23:54

2
a ne e li kraino vreme na tiq deto ne im se spasqvat jivoti (lekarite) i sedqt tam samo za pari da si namerqt druga rabota i da ostavqt nqkoi koito naistina bi iskal da pomogne na 4ovek.. i ne e li kraino vreme da se zamisli6, 4e ako na teb ti se slu4i takova ne6to nqma da govori6 taka i si leko tupi4ka... lekarite polu4avat dostatu4no pari iskam da ti kaja.. v sravnenie s mnogo drugi hora.. az samo za 1 bolni4en tqbva6e da dam 40 lv. (po4erpka) za tova 4e tupata mruvka mi go e dala... a naistina bqh bolna.. i o6te 25 za pregled na koito mi kaza 4e ni6to mi nqma.. posle 3 dni bqh s 39 gradusa temperatura..
Smyrt Za Nekadyrnite Lekari

2011.11.24 | 10:44

1
da ti go nabiq u dupeto kurvichka takava ...
Mr.Shneebly

2017.07.04 | 15:53

10
ВСИЧКИ ЛЕКАРИ ДОПУСНАЛИ ГРЕШКИ ДОВЕЛИ ДО СМЪРТ ИЛИ ОСЪКАТЯВАНЕ НА ПАЦИЕНТ ДА МУ БЕДЕ ОТНЕТО ПРАВОТО ДА ПРАКТИКУВА ПРОФЕСИЯТА СИ . И ДА МУ СЕ ЗАБРАНИ ДА РАБОТИ В БОЛНИЧНО ЗАВЕДЕНИЕ ДОРИ И КАТО ЧИСТАЧ/КА . ДА БЪДАТ ПРЕСЛЕДВАНИ С ЦЯЛАТА ТЕЖЕСТ НА ЗАКОНА .ПРИ ГРЕШКА ДОВЕЛА ДО СМЪРТ НА ПАЦИЕНТ ДА СЕ ТРЕТИРАТ ТРЕТИРАТ КАТО УБИЙЦИ !!!

2017.07.04 | 15:53

9
Я да си затварят устите тия глупаци и глупачки като "Ралито". Ти каква си?Сигурно си лекарка или мед сестра? А някой знае ли, колко им превежда здравната каса, за едн пациент, на месец? Ами различно, според възрастта на пациентите. Най-заплатените са профилактичните и диспансерните прегледи, което означава,че колкото повече са възрастни пациенти с хронични заболявания и деца има в пациентската листа на едно джипи, толкова повече парички опъва от НЗОК (тук и повечето измами с фалшиви или измислени прегледи) Но това е само от НЗОК! А иначе само от таксите и други тъй наречените платени услуги джипито печели чисто по МИНИМУМ 50-60лева на ден, без да дава касови бележки и каквито и да било отчети за тези си доходи. Правете си сметката! Мамка му стара значи, пълно е с нагли смукачи на кръв в тая скапана държава със шибан народ!Срама нямате ейййййй!!!!
Българските лекари са пълна ТРАГЕДИЯ. А с тези уби

2017.07.04 | 15:52

8
Българските лекари са пълна ТРАГЕДИЯ. А с тези убийства на родилки в последните месеци май някой иска да ни каже: "Българи, СПРЕТЕ да се множите или ще ви спрем ние", но кои са тези "ние"? Кой толкова ни мрази, че се опитва да ни изтреби по всевъзможни начини? Заплатите са ни най-ниските в този толкова "хубав" ЕС, а пък цените ни са европейски... Но за жалост САМО цените. Бягайте от България, ако можете. Дори да берете ягоди в Англия, пак ще живеете по-добре и по спокойно, отколкото в тази циганизирана държава!
sportnamedicina.com

2013.04.26 | 17:49

6
Посетете първия професионален сайт в България за спортна медицина www.sportnamedicina.com
2313

2011.12.09 | 23:56

5
Uha zakonen nachin da ubiwash i to samo sreshtu 1500 lewa, mai trqbwa da stana doktor(oshte ne e kysno) shte izdebwam politici w bolnicite i shte gi ubiwam, syotwetno sreshtu 1500 lewa wsichko shte e nared...tolkowa kreatiwen narod sme :)

Добави коментар

Водещи новини