Жертви на некадърни гинеколози на митинг пред парламента

  • 11 ноември 2011 18:49

  • 3042
  • 3
Жертви на некадърни гинеколози на митинг пред парламента
©

Хора, пострадали от алчни гинеколози, ще правят митинг пред парламента, съобщи пред в 24 часа Радослав Благоев от Нови Искър, който е загубил дете по време на раждане.

Той се е свързал с близките на наскоро починалата в столичната болница “Шейново” Деяна Георгиева и е направил група във фейсбук, на която са се включили над 1000 души, които ще се съберат пред Народното събрание. Това са близки и приятели на хора, загубили дете или майка по време на раждане заради лекарски грешки, некомпетентост и алчност.

Радослав Благоев е привлякъл и Христо Коледаров, Марат Михайлов и Павел Македонски. Христо е загубил жена си Запряна, а Павел от Монтана, който е загубил близнаци. Те ще направят асоциация “Живот за България”, която ще събере жертви на грешки с бременни жени и родилки.

Четиримата ще внесат и групов иск срещу България в съда в Страсбург, защото не получават информация за причината на смъртта на техните близки. “Всички виждат какво се случва, но си мълчат. Здравната система изобщо не действа. Нужни са протести вън, на улицата, хората трябва да действат, защото системата ни убива. Аз съм против мафията в бяло и нека не казват, че заплатите им са малко. Платих 4200 лева за секцио, на всяка среща с д-р Хрисчев му давах 50-100 лева, а за да преместят детето ми в друга болница, в която могат да се грижат за него, ми взеха 200. А 2 г. след смъртта на жена ми още чакам окончателна експертиза”, казва Христо Коледаров.

Митингът е с надслов “Нека да спрем погубването и почернянето на млади семейства в България”. Главната цел на организаторите е да се даде гласност на случаите на лекарски грешки, които според тях се прикриват. “Нашият протест не е срещу всички лекари, има хиляди чудесни специалисти, а срещу немарливите и алчните от тях, които се превръщат в мафия. Искаме нашите жени да раждат в България”, казва Радослав Благоев.

На 12.09.2011 г. Деяна Георгиева постъпва за раждане в болница “Шейново” с 2,5 см разкритие. Родилката е била оставена без лекарско внимание 12 ч, след което получава силни болки в корема и е вкарана за раждане по спешност чрез секцио. Момичето не счита за нужно да плати за екип, тъй като бременността й протича перфектно, без усложнения, потвърждава бащата на нейното дете Марат Михайлов.

В крайна сметка Деяна е оперирана от стажантка, казва днес Марат. На втория ден след раждането Деяна започва да повръща, да вдига висока температура и да изхожда кръв. От болницата казват, че това е летен вирус, изписват и лекарства и я уверяват, че до ден два ще се оправи и няма проблем да си ходи. Деяна обикаля по болниците Деяна се бори около 18 дни с живота, след което издъхва на 24.10.2011г. след като е извадена матката й, заради останало парче плацента.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
3042 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Мария Минчева

2011.11.25 | 23:29

3
Да си бяхте направили труда поне една снимка на протестиращите да направите... ей така от уважение...

2011.11.13 | 15:25

2
А коя е групата (как се казва?)? И кога ще е протеста?

2011.11.13 | 15:25

1
А жертвите на некадърни политици, икономисти и финансисти кога?

Добави коментар

Водещи новини