Цацаров иска връщане на давността за престъпления по време на комунизма

  • 22 декември 2015 12:30

  • 1802
  • 2
Цацаров иска връщане на давността за престъпления по време на комунизма
© Булфото

Главният прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в оспори пред Конституционния съд текстове от Закона за МВР и от Наказателния кодекс, съобщиха от прокуратурата.

Според обвинител номер едно, възможността с разрешение на прокурор полицейските органи да настаняват лица, които водят скитнически живот или се занимават с просия, в домове за временно настаняване, противоречи на Конвенцията за защита правата и основните свободи и на други международни договори, по които България е страна.

Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в възразява заради липсата на форма на съдебен контрол, относно законността на задържането на такива лица и защото смята, че тя носи белезите на лишаване от свобода.

Главният прокурор оспорва конституционността на промените в Наказателния кодекс, влезли в сила в края на септември, свързани с престъпленията против мира и човечеството и и престъпления, извършени в периода от 9 септември 1944 година до 10 ноември 1989 година от членове на ръководни органи на Българската комунистическа партия, както и от трети лица, на които са възложени ръководни длъжностни или партийни функции. Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в смята, че тези текстове се конфронтират с установени с редица международни документи основни права на гражданите.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1802 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.01.22 | 22:05

2
A ZA ONEZI KOITO UBIHA TCHUSTVOTO ZA NACIONALNO DORTOINSTVO NA BULGARINA .DALI SA MALKO STOTICITE HILYADI
dddddddddddd

2015.12.27 | 21:10

1
МРЪСНО КОПЕЛЕНЦЕ, СМЪРТ ЗА ТАКИВА.

Добави коментар

Водещи новини