Дядо Коледа потегли с влак за Плевен (снимки)

  • 21 декември 2015 11:02

  • 2350
  • 1
Дядо Коледа потегли с влак за Плевен (снимки)
© Булфото

Дядо Коледа потегли с влак за Плевен от Централна жп гара - София. Добрият старец пожела всички да са живи и здрави, да си държат на семействата, да си изкарат весело по празниците и най-важното - да правят добрини.

 

Председателят на Националното сдружение на сираците в България и съорганизатор на благотворителната инициативата заедно с БДЖ Слави Михайлов обясни, че в Плевен влакът ще бъде посрещнат от деца от социалните заведения в града и областта, които ще получат лакомства и подаръци. „Тук сме да създадем коледно настроение на пътниците. В Плевен деца от социални институции ще ни очакват от цялата област: село Мечка, Пордим и Плевен. Те имат специални подаръци, играчки и лакомства, осигурени от различни компании. Идеята ни е да стигнем до по-малките населени места. Искаме да заведем деца от социални домове в старчески дом, за да се създаде връзка между поколенията по празниците“, коментира Слави Михайлов, цитиран от "Фокус".

По думите му, и децата, и възрастните са самотни и имат нужда от контакт. „Дори и БДЖ са ентусиазирани от това, което се случва и намерихме подкрепа на много хора. Идеята е Дядо Коледа да поздравява хората”, добави Михайлов и пожела все по-често да има поводи да се възкресяват железниците.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2350 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.12.21 | 12:50

1
хахахаах тоя голям оптимист бе, да не мисли че ще стихне с туй бдж, най много да закъса и да трябва да бута трена

Добави коментар

Водещи новини