ЕК ще решава дали да има екооценка на проучванията за шистов газ

  • 11 ноември 2011 17:39

  • 665
  • 1
ЕК ще решава дали да има екооценка на проучванията за шистов газ
©

Може да бъде направена оценка за въздействието върху околната среда и на проучвателните сондажи за шистов газ.

Това стана ясно от думите на министъра на екологията Нона КараджоваНона Караджова Нона Караджова е министър на околната среда и водите в правителството на Бойко. Въпросът е поставен пред ЕК, разказа тя.

"В нашия закон за опазване на околната среда изрично са изброени кои дълбоки сондажи подлежат на оценка на въздействие върху околната среда. Между тях този тип сондажи проучвателни за газ не подлежат. Ние обаче направихме запитване до Европейската комисия. Много ще се радвам, ако то е разширително, за да могат и тези сондажи да попаднат в тази категория", каза Караджова.

От своя страна енергийният министър Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко каза, че все още няма договор с американската компания "Шеврон" за проучване и добив на шистов газ. Все още се уточняват параметрите му, предаде БНР.

"Когато бъде подписан този договор, тогава вече това ще е основание те да представят своята работна програма в Министерство на екологията и там да бъдат извършени всички оценки", обясни Трайков.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
665 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Джедай

2011.11.12 | 17:35

1
http://kolibka.com/2.html Това е коментарът към темата за всички онези които незнаят какво е Шистов газ

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини