Шефът на ЕК: Нямам илюзии за 2016 г.

  • 18 декември 2015 13:20

  • 985
  • 0
Шефът на ЕК: Нямам илюзии за 2016 г.
© gettyimages (архив)

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето заяви днес, че няма илюзии за 2016 г., когато Европейският съюз ще трябва да решава трудни въпроси като имиграционната криза и референдума за оставането на Великобритания в съюза, предаде Франс прес.

"Не си правя никакви илюзии", каза Юнкер пред журналисти преди началото на дебатите във втория и последен ден от европейската среща на върха в Брюксел. Вчера председателят на ЕК каза, че е "твърде млад", за да може да прецени дали 2015 г. е най-тежката година в историята на ЕС.

През изминалата нощ европейските лидери изразиха пред Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г. готовност за компромис, за да запазят Обединеното кралство в ЕС, и се договориха да ускорят действията си за справяне с безпрецедентната по-мащаб имиграционна криза.

Във връзка с болезнената тема за разпределяне на бежанците между страните от Евросъюза Юнкер днес призна, че "не е голям оптимист".

Последвайте канала на

БТА
985 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини