Британски вестник: ЕС е готов да търси компромис за исканията на Лондон

  • 18 декември 2015 08:59

  • 1056
  • 0
Британски вестник: ЕС е готов да търси компромис за исканията на Лондон
© gettyimages (архив)

Срещата на върха на европейските лидери, които се опитват да постигнат разбирателство по въпроса за имиграцията, беше белязана от задълбочаващо се разделение и неспазване на предишни обещания, пише в. "Гардиън".

Британският вестник отбелязва, че макар голяма част от срещата да е била заета от кампанията на британския премиер Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г. за предоговаряне на условията за еврочленството на Великобритания, за много от останалите лидери имиграционната криза е била от по-голямо значение, предвид факта, че тази година в ЕС са влезли 1,2 милиона души, основно от Близкия изток.

"Ню Йорк таймс" изтъква, че на поредния Европейски съвет, който се занимава с миграционната криза, не са били представени нови конкретни мерки за контрол и намаляване на притока на кандидати за убежище. Вместо това лидерите се фокусираха върху действията по прилагане на вече взети решения, допълва изданието. Нямаше и пробив и по предотвратяването на възможността Великобритания да напусне Европейския съюз, пише още вестникът, като отбелязва, че през следващите месеци това може да се превърне в най-голямата заплаха за процеса на европейската интеграция.

ЕС е готов да търси компромис по британските искания, твърди "Дейли телеграф", който съобщава, че са били дадениа обещания за намиране на взаимно приемливи решения за всички от основните искания на Великобритания до февруарската среща на върха на ЕС, включително за ограниченията на социалните плащания за работещите имигранти от ЕС.

Камерън получи отказ по отношение на ограничаването на социалните плащания за имигрантите от ЕС, пише "Файненшъл таймс". Изданието отбелязва, че британският премиер е принуден да прибегне до план Б, за да спаси репутацията си, както и че председателят на Европейската комисия Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето е попарил надеждите му.

"Уолстрийт джърнъл" подчертава, че по отношение на темата за еврочленството на Лондон, на снощната среща не е имало никакви признаци за пробив по основните искания на Камерън.

Последвайте канала на

БТА
1056 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини