БДЖ: За празниците има осигурени 10 000 допълнителни места (видео)

  • 18 декември 2015 12:54

  • 1039
  • 0
БДЖ: За празниците има осигурени 10 000 допълнителни места (видео)
© Булфото

Във връзка с новия график и породилото се недоволство от новите разписания от "БДЖ - Пътнически превози ООД" напомниха, че в средата на декември е влязъл в сила нов график, който се подготвя на база данни от изтеклата година. За да избегнат недоразумения от Железницата са изпратили уведомителни писма до 100 общини с новия график, още през юни, предаде репортер на Новини.бг.

47 от общините изобщо не са отговорили, в това число и община Своге, където се породи проблем с влака София-Лакатник. От БДЖ уверяват, че ще отстранят проблема със сутрешния влак.

"Във връзка с недоволството заради спирането на експресния влак София-Бургас, Димитър Костадинов увери, че това е временно, тъй като по линията текат ремонтни дейности, които забавят движението на влака и го правят непривлекаем за пътниците. През 2016 г. се очаква и ремонт на подбалканската линия, което ще наложи промени в движението на влаковете. Но за празниците в почивните дни влакът ще се движи по разписание".

Той коментира, че няма промени по разписанието на влака София-Перник. По думите му, все още има влакове, които се движат с по 5-10 души, но ако се спрат, това значи хората да спрат да използват влакове на конкретните места. За празниците има осигурени 10 000 допълнителни места.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1039 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини