Гръцки прокурори обискираха офиси на банка UBS в Атина

  • 15 декември 2015 15:47

  • 1380
  • 0
Гръцки прокурори обискираха офиси на банка UBS в Атина
© gettyimages

Гръцки прокурори, разследващи икономически престъпления, проведоха обиски в клонове на швейцарската банка UBS в Атина, предаде РИА Новости.

Претърсването е извършено по искане на властите в германската провинция Северен Рейн — Вестфалия. При обиските са иззети файлове от служебни и лични компютри на служители във финансовата институция и на икономист на свободна практика, работещ с UBS. Установени са 200 вложители, които имат сметки в размер от 1,5 млн. до 12 млрд. евро. Сега обвинението проучва дали не е имало превеждане на средства от гръцките клонове в чужди филиали на банката. Вероятно е прокуратурата да предложи на лицата сделка. Вложителите могат да си платят дължимото към хазната на борещата се от години с икономическата криза южноевропейска държава преди започване на наказателно преследване. При постигане споразумение във фиска може да се влеят над 2 млрд. евро.

Данъчните власти в западната германска провинция през ноември чрез федералната служба по приходите в Берлин са предали информация на правителството в Атина начело с Алексис Ципрас за сметките на 10 588 гърци в швейцарската банка.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1380 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини