Председателят на КЕВР е доволен от тестовите резултати на електроенергийната борса у нас

  • 15 декември 2015 14:09

  • 709
  • 0
Председателят на КЕВР е доволен от тестовите резултати на електроенергийната борса у нас
© Gettyimages/Gulliver

Председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/ Иван Иванов изрази пред журналисти удовлетворението си от постигнатите резултатите в тестовата работа на независимата електроенергийна борса у нас, която започна в края на миналата седмица.

"Аз съм изключително доволен от резултатите от теста, защото ценовите нива се оказаха такива, каквито КЕВР залага в прогнозите си - най-ниската стойност през нощта спадна до 44 лева на мегаватчас, а най-високата - 84 лева. Средно претеглената стойност за денонощието беше малко над 74 лева, а ние работим с прогнозни стойности от порядъка на 73 лева", коментира Иванов, цитиран от БТА. 

От началото на януари българската електроенергийна борса ще заработи с реални количества, с което с създават предпоставки за интегрирането й с борсите на Румъния и Унгария, изрази мнение председателят на регулатора. Според него битовите потребители трябва да запазят спокойствие. В отговор на въпроси Иванов коментира, че нова регулирана цена на тока за бита би трябвало да има от началото на юли 2016 г., когато изтича едногодишния регулаторен период.

Последвайте канала на

709 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини