Ерменков: Очаква ни хаос в енергетиката след Нова година

  • 08 декември 2015 18:52

  • 2362
  • 3
Ерменков: Очаква ни хаос в енергетиката след Нова година
©

Ситуацията в енергетиката е такава заради страхът от действия, които ще бъдат в ущърб на партийното ръководство или при избори. Това каза Валентин НиколовВалентин Николов Валентин Николов е роден в гр. Добрич. Завършил е Икономически университет във Варна, от ГЕРБ в предаването "Още от деня" по БНТ.

Проблем е провеждането на една неправилна социална политика в навечерието на избори са причината за дупката в енергетиката. Това са масата гласуващи. Състоянието на енергетиката не е въпрос на неграмотност на ръководителите там. Това заяви Таско Ерменков от БСП.

Не е ясно какво ще се случи след въвеждането на либерализация на енергийния пазар от 1 януари 2016 г., посочи Ерменков. Според него няма кой да каже какво ще се случи, дори и енергийният министър. "Обикновения гражданин няма как да се възползва от либерализацията, тъй като няма конкурентните търговци на ток нямат информация за пазара. Единственото което ще се случи е едно значително увеличение на цените на тока. Ако не го направим ще започнем да плащаме по 6000 лева наказателна процедура към ЕС. Ние ще направим този ход без да знаем накъде вървим, убеден е Ерменков.

За да можем да създадем достатъчно конкуренция трябва да се подготви добра законодателна база, посочи Николов. "Министерството направи много, въпросът е, че цената ще бъде определена от КЕВР. Либерализира се само цената на доставения ток или около 35-40%. Определянето на цената ще се базира на информацията за нас, налична в ЕРП-то". Има хаос в системата, призна представителят на ГЕРБ, но допълни, че това е нормално при въвеждането на нещо ново.

"Ще се увеличи броя на енергийно бедните", категоричен беше Ерменков. "Моето лично мнение е, че трябва да се въведе многотарифност в електроенергията. Най-бедните трябва да плащат на една цена, средната класа на друга и най-богатите - най-много. Тези цени трябва да се определят от КЕВР.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2362 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Фори

2016.06.20 | 09:24

3
Тежко ни и го рко ни ,това се очертава след нова година. Управляващите не хаят за нас, а ние си ги търпим....
BOIKOOOO PAZAWRA NA ERDOGAN-SMURT KURWOOOOO

2016.06.20 | 09:24

1
BOIKOOOOOOOOO MRI MA TURSKA PAZAVROOOOOOO

2016.06.20 | 09:24

2
Страхотни аргументи! Напънисе още малко – ако нищо не измислиш питай Болен, той ще ти помогне! Луд умора няма!

Добави коментар

Водещи новини