Прокуратурата е неудобна за част от политическия спектър

  • 13 декември 2015 12:49

  • 1929
  • 8
Прокуратурата е неудобна за част от политическия спектър
© Булфото

Основната цел на съдебната реформа е именно прокуратурата, защото е прекалено неудобна за част от политическия спектър. Това каза главният прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в в предаването „Неделя 150” по БНР във връзка с променените на второ четене текстове от Конституцията.

На въпрос дали има усещането на толкова властен човек в държавата, той отговори, че няма.

По думите му, фигурата на властния човек, на този който диктува на 204 народни представители, на председателят на МС и на още много други лица, независимо дали е той, е необходима в рамките на тази дискусия, която на моменти са води съвсем тихо и задкулисно.

„Необходимо е да има виновник. Необходимо им е оправдание за всичко онова, което се случва.Правомощията на главния прокурор и на прокуратурата са ясни”, каза той и коментира, че не бива да се подценяват хората, които мислят в парламента. „Виждаме, че основната цел в съдебната реформа е именно прокуратурата. Прекалено неудобна е на част от политическия спектър. И той се опитва да я преформатира според своите разбирания. В много от случаите тези разбирания не съвпадат с Конституцията и закона.

Такава е играта, която те искат в момента, но и това ще мине” ,категоричен бе Цацаров. Той обясни, че има политици или големи фигури, които са предадени на съд, но въпросът е има ли осъден. „Трябва да го зададете някъде другаде. Прокуратурата е този държавен орган, който предава на съд. Дали има, или няма осъден - решението е на съда. Не отричам възможните и съществуващи грешки и на моите колеги по отношение на начина на формулиране на едно или друго обвинение”, заяви той.

На въпрос защо е тази разделителна линия между прокуратурата и съда, Цацаров отговори ,че това е схемата, която най-общо се насажда в политическия сценарий.

„Тя е общо взето такава ,че е свързана в борба за независимост в съда. Прокуратурата е страна в наказателния процес. Не бива да се допуска изкуствено създадено вражеско разделение между прокуратурата и съда. Те не са и партньори по закон. Противопоставянето на съд и прокуратура е изключително вредно. В същото време отговорността не е само на прокуратурата, а обща”, посочи Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1929 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
попа

2015.12.13 | 17:51

8
Представям си тази свиня как ще квичи и реве като женичка ако й махнат властта и я оставят на народа да се оправя с нея. Точно след първия шамар ще почне да реве с тънкото си педалско гласче.
баба_ви

2015.12.13 | 17:51

7
Проблемът е, че е удобна на другата част на политическия елит!

2015.12.13 | 17:50

5
Не че съм работодател, но имам чуството че не се работи.
BOIKOOOO PAZAWRA NA ERDOGAN-SMURT KURWOOOOO

2015.12.13 | 17:50

6
SKORO SMURT ZA TAQ SVINQ NA BOIKO FES ! V ZATVORA DVAMATA

2015.12.13 | 17:50

4
Разбира се, че за част от политическия спектър.Не се съмняваме в това тълкование.
BOIKOOOO PAZAWRA NA ERDOGAN-SMURT KURWOOOOO

2015.12.13 | 17:50

3
SKORO SMURT ZA TAQ SVINQ NA BOIKO FES ! V ZATVORA DVAMATA

2015.12.13 | 17:50

2
вижте я как се ояла свинята аман бе
PIKANTEV

2015.12.13 | 16:24

1
DALI PO ZAKON PROKURATURATA NE TRYABVACHE DA PABOTI SAMO I EDINSTVENO ZA DURJAVATA I OBCHTESTVOTO

Добави коментар

Водещи новини